Telia har bestemt seg for hvem som skal bygge ut deres 5G nett i Norge, og det blir ikke Huawei. Spørsmålet blir da om denne beslutning var den riktige?

5G vil radikalt forandre din og min hverdag, både hva hastighet og bruksområder angår. Men kanskje viktigst blir (mis)bruken av sensitive data gjort tilgjengelig for flere aktører enn tidligere.

PST ønsker produsenter fra land vi har et sikkerhetspolitisk samarbeid med, noe som er naturlig, samtidig som det også synliggjør de menneskelige svakhetene. Vi senker skuldrene og blir husvarme, for tross alt er vi blant venner, som igjen gjør hverandre vennetjenester fra tid til annen. Slik at hverdagen kan går noe enklere.

Det mest kjente eksempelet på misbruk av tillit, er vel telefonavlyttingen foretatt av USA mot Angela Merkel for noe år tilbake.

Med dette i friskt minne, er det nettopp derfor Telenor bør velge en produsent vi ikke har sikkerhetspolitisk samarbeid med. Noe som «tvinger» PST og andre aktuelle aktører knyttet til rikets sikkerhet, å være på hugget 24 timer i døgnet. I så måte vil Huawei være den perfekte kandidat.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.