Viser til Jane Juul Kutzbachs innlegg den 10. august vedrørende vegkantklipping i Nannestad.

Jeg kan støtte hennes syn på at kvaliteten på kantklippingen kunne vært bedre og mer skånsom i en del tilfelle, men kantklipping må til på en del veistrekninger for å ivareta sikkerheten på en del veistrekninger. Langs med Åsvegen er det mange påkjøringer fra lavereliggende eiendommer på østsida av vegen. Åsvegen har i de seinere år blitt liggende høyere og høyere i terrenget ettersom nye asfaltlag har blitt lagt. Dette har medført redusert sikt for trafikanter som kommer fra sideveiene og skal ut på Åsvegen. Personlig har jeg opplevd at jeg flere ganger må kjøre ut i Åsvegen for å kunne se om det kommer bilister fra høyre (nord). Når en så stopper for disse og blir stående ut i veien, kan en i mellomtida være sikker på at det kommer biler fra venstre side (sør) som en da står i veien for.

I år hvor kantklipping ikke ble foretatt for kantgresset var fullvokst oppsto flere ganger trafikkfarlige situasjoner. Og dette kan da ikke legitimere manglende kantklipping sjøl om intensjonene er aldri så gode.

Så konklusjonen må bli at kantklipping eller ikke og eventuelt tidspunkt må vurderes i hvert enkelt tilfelle.

Og det kan ikke være meningen at kantklipping skal utelates der det går utover trafikksikkerheten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.