Dette flagget fremstår som en direkte oppdatering av en karikatur som florerte i Asia for rundt 100 år siden, som best oversettes med «sick man of Asia». Selv om det ikke kommer direkte frem, visste alle den gang at det her var snakk om kineserne.

Nå i 2020 er det dette ordtaket blitt hentet frem igjen, med en viktig forskjell.

Flagget er vårt nasjonale ID kort, det sier noe om hvem vi er, både i nåtid og fortid, hele vår historie er nedfelt i nasjonalflagget, uavhengig av hvilket politisk regime vi lever under.

Dette nye virusbefengte flagget, forteller oss nå hvem de syke menneskene i Asia virkelig er.

Lykkeligvis er rasisme i seg selv et ullent begrep, og derfor ikke direkte forbudt. Så om enkeltpersoner tidvis skulle henfalle til slikt tankegods, vil det ikke nødvendigvis medføre at man blir noen dårligere person av den grunn. Til syvende og sist er det øyet som ser, og fraværet av undertekst gjør at dette flagget kan selges under en annen innpakning. Slik kan En fanebærer føre det gjennom Bibelbeltet og opp Løvebakken.

Men at kineserne hisser seg opp over at hvite europeere, fortsatt 100 år senere, morer seg med å stemple dem som en menneskehetens pariakaste, burde ikke overraske noen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.