Alle har jo litt bursdag i morgen, og aller mest kjære Norge, så hipp, hipp hurra! Kanskje har du en ekstra grunn til å feire? Fint for deg. Det har ikke jeg. Jeg klarte det ikke. Jeg tapte, de vant. Svina.

I god tid, og med overraskende godt mot faktisk, ble målet satt. Planlegging er nøkkelordet; og selvdisiplin, åpenbart. Planen ble lagt for et år siden, på nasjonaldagen, etter flere timer med pusting utelukkende fra øvre lungeregion. Ren og pen i tøyet, og med 17.mai-buffeten fra Nebbenes knapt nedenfor drøvelen, ble det vandret ved Eidsvollsbygningen i finstasen; omvisning og greier.

Et eller annet gikk allikevel galt med masterplanen for 2017, og jeg vil gjerne laste noen. Den skulle passe lekende lett i år. Med frie luftveier. Jeg skulle teste herligheten i god tid før den store dagen, slik at eventuelle grep kunne tas, og grep ble tatt. Feilgrep åpenbart. Her er det fristende å prøve seg på en vanskelig barndom, men det er jo strengt tatt ikke helt sant. Men, noen har skylden. Naboer, kollegaer, familie, 17.mai-komiteen? Det er frustrerende, for jeg mestret dem før. Alle sammen. Knappene. Det er helt uaktuelt å sprette opp og forflytte svina. Disse svikerne som bokstavelig talt tyter om endring får bli der de er. Er det sånn at knappene lever sitt eget liv, i mørket, langt inne i skapet, 364 dager i året? Innpakket og oppbevart etter reseptbelagte råd fra Husfliden, eller var det Heimen, bakerst, i stoffposen. Skjorta henger forresten i et gammelt putetrekk, stor nok i massevis. Puffermer herfra til evigheten, plass for flere inni den. Typisk.

LES OGSÅ: Idrett og glede. Litt.

Antall kilo på skroget kan nok ha økt noe siden stasen ble kjøpt inn for lenge siden, men ikke flere enn at de skulle latt seg presse inn i stakken for noen skarve timer. Hold in og push up og sånn. Noen av kiloene har krøpet nedover, mens noen andre har liksom flyttet seg oppover. Det er jo strengt tatt ikke mulig? Tyngdekraften og alt det der, mener jeg. Teoretisk sett skulle ekstrabagasjen ha seget ned og lagt seg i en pøl rundt føttene. Da kunne jeg ha skyldt på hovne bein og kjøpt bunadsko størrelse herre. Men, kroppen har hatt en intern forflytning, for det er ikke fysisk mulig å tyne knappene til å la seg kneppe. Det gikk jo i fjor, med samme tallet på badevekta.

Hva pokker skjedde? Er det selveste Nederlaget som har kommet tuslende? Men; bare vent, hevnen er søt. Som sjokolade.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.