I høst ble Eidsvollhallen stengt flere ganger på grunn av for høyt bakterienivå i vannet. I januar ble hallen stengt på ubestemt tid. Våre barn, som har en lovfestet rett til svømmeopplæring, får dermed ikke tilbud om å lære å svømme. Dette ser vi på som en svært alvorlig situasjon.

LES OGSÅ: Nytt basseng stengt med umiddelbar virkning">Nytt basseng stengt med umiddelbar virkning

Før jul ble det gjennomført tilsyn i Råholthallen, noe som avdekket svært graverende forhold. Både Råholthallen og Eidsvollhallen har brukt rensesystemet Poolsan siden 2012. Dette er de eneste store bassengene i Norge som bruker dette systemet, og i den usedvanlig krasse rapporten kommer det tydelig frem at kommunens barn og unge er prøvekaniner.

Brukere som svømmer mye, rapporterer om helseplager og misfarging på utstyr. Rapporten viser at kommunen mangler rutiner for å sikre en god og stabil vannkvalitet med korrekt bruk av kjemikalier. Det kommer også tydelig frem at eiendomsforvaltningen ikke anser gjeldende nasjonale retningslinjer som hensiktsmessige.

Vi mener det er svært betenkelig at kommunen bruker et system som ikke er tilfredsstillende utprøvd, og hvor man ikke har kontroll hverken på kjemikalier eller bakterienivå.

Når konsekvensen blir at svømmehallen stenges på ubestemt tid, mener vi grensen må være nådd. Vi krever at våre barn får svømmeopplæring, og at det skjer i et vann som renses med en metode som er utprøvd og anerkjent, nemlig klor.

KOMMENTAR: På tide å kaste inn badehåndkleet og finne fram klorflaska

For å endre rensesystemet i kommunens to bassenganlegg, må det et politisk vedtak til. Vi forventer at våre folkevalgte tar dette på alvor, setter seg inn i saken og sørger for at rensemetoden endres.

Slik vi ser det, er dette den eneste måten vi kan sikre svømmeopplæring til barna i et vann som hverken har for mye bakterier eller for høyt kjemikalienivå.

Christine Meklenborg Salvesen, leder FAU ved Vilberg ungdomsskole

Eirik Haakstad, leder FAU ved Vilberg skole

Monica Ottem-Holmsten, leder FAU ved Ås skole

Jannicke Ørbekk, leder FAU ved Langset skole

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.