• Toril Marstein

Det tror ikke jeg, særlig etter den store suksessen med plassering av Operaen.

I områderegulering for Eidsvoll Sentrum er kulturhus i Sundet planlagt på Skjoldnestangen.

Vi er så heldige vi som bor her i Eidsvoll, at vårt kulturhus på Skjoldnestangen kan slippe å få høyhus tett inn på seg. Men det krever at politikerne tar riktige beslutninger. Aller viktigst er det at kommunen ikke selger kommunens tomt på Skjoldnestangen. Våre politikere må få bestemme størrelse, plassering og innhold i et kulturhus her.

Selv om det er vanskelig å se for seg et estetisk bygg så nær kjørebrua, tror jeg arkitekter vil kunne se på det som en spennende utfordring.

Hvis du søker på f.eks. «Oseana.no» på nett, vil det kunne sette i gang fantasien din og du blir muligens motivert til å ønske et kulturhus med mye luft rundt seg, ikke inneklemt mellom høye boligblokker.

Fylkeskommunen vår gir støtte til plan- og utviklingsprosesser i kommunene for å skape inspirasjon og økt kompetanse om utvikling av attraktive og menneskevennlige byer og tettsteder. Kommuner med utpekte regionbyer i RP-ATP (Regional plan for areal og transport i Oslo og Viken) har ekstra fokus og blir prioritert. Det gis anledning til å søke om inntil 300.000 kroner pr. kommune pr. år.

Jeg har bedt administrasjonen om å søke et slikt tilskudd for å kunne invitere arkitekter til en konkurranse om å lage de beste skissene og komme med de beste ideene. Det kan bli spennende å se hvilke muligheter dette området byr på.

Kommunen har planlagt friområde hele veien langs elvebredden, slik at befolkningen skal kunne gå langs elva fra Sundet og opp mot Kastellvegen.

I skråningen mellom Skjoldnestangen og Vormvik, som jeg antar det blir Bjørn Dæhlie som vil utvikle, kan det bli plass til minst like mange mennesker som i det nye Wergelandskvartalet. Skråningen og Skjoldnestangen skal ses i sammenheng, sier reguleringsplanen. Det ville vært fint om utbygger av skråningen opp mot Vormvik og kommunen spleiser på å utvikle Skjoldnestangen, dette digre området som kan gi plass til både mye aktivitet og store grønne områder.

Tenk deg hvor fint det kan bli om vårt kulturhus blir plassert i en stor park ved vannet. Det vil vi nok bli glade for, også om 50 år.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.