Den uttalelsen kan man jo til en viss grad forstå når man omtrent «vasser» i drepte og skadde dyr. Det som derimot IKKE er forståelig er at Klokkerengen ikke innehar mer kunnskap om ulvens adferd i en saueflokk, da han på spørsmål om hvorfor han tror ulven tar så mange dyr uten å spise dem, svarer:

«– Det store spørsmålet er akkurat det. Jeg tror han synes det er moro å leke med de små lammene, akkurat som kattens lek med musa. Og han gir seg ikke nå. Vi går bare og venter på et nytt angrep.»

«Alle» vet at ulvers adferd i en saueflokk går på instinkt. Ulven går liksom «amok» over å finne så mange dyr på et sted som (nesten) ikke flykter. 

Når en ulv kommer over avvikende oppførsel hos byttedyr, som det sauen har,  fremstår disse som meget lette bytter å ta. 

Disse sauene er kun avlet opp for kjøtt og ull og har mistet det meste av fluktinstinktene, og det er derfor man finner 20 sauer omtrent «oppå» hverandre etter et saueangrep. Som regel er det streifulver som går til angrep på sau. Og på lik linje med at jaktinstinktet vekkes hos hunder, vil enslige streifulver også kunne gjøre det. 

Det er egentlig hårreisende at en rovviltkontakt kommer med uttalelser som nevnt over. En rovviltkontakt skal kunne forklare hvorfor ulven dreper mange flere dyr enn han spiser opp, (det var vel vitterlig det han ble spurt om?) og ikke vise sin manglende kunnskap om emnet ved å si: «Jeg tror ...» og «Det er det store spørsmålet» (noe som det absolutt ikke er.) 

At han uttaler at de kun går og venter på et nytt angrep, uten å nevne hva saueeiere i områder bør gjøre for å eventuelt unngå det, er også merkelig. Særlig siden det er sluppet flere tusen sauer i de samme områdene. 

Rovviltets Røst vil oppfordre saueeiere i områdene til å øke tilsynet en periode fremover, frem til ulven har (som den mest sannsynlig vil gjøre) vandret videre. 

Vi må kunne akseptere streifulver her i landet, uten at det på død-og-liv skal jaktes på disse dyrene til enhver tid. 

Vi håper også Klokkerengen enten leser seg opp på ulvers adferd og levevis, eller i det minste unnlater å spørre og synse. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.