Det er ikke fortvilelse over ikke å ha noe snømåking å ta seg til, men det er fortvilelse over at vinteraktivitetene forsvinner. EUBs artikkel denne uka om skiklubbene med løyper uten snø og dermed uten aktivitet i vinter, beskriver situasjonen.

Noe har skjedd. Alt var så mye bedre før. Da måket man metervis med snø hver dag. Det gjorde men selvfølgelig ikke, men det var inntil for et par år siden nok snø til at man hadde skiløyper i hele Gardermo-regionen og naturisbanene var islagt. Nå roper skifolket på hjelp til å skaffe snøkanoner, forståelig nok.

Idrettene forandrer seg. De tilpasser seg tiden. Det betyr at flere og flere idretter drives på kunstig underlag, mange også under tak. Håndball er gått fra grus til å bli inneidrett, fotball spilles på kunstgras, skøyteaktiviteter utføres på kunstisbaner, hopping har porselen i tilløpet og kunstgras i unnarennet, friidrett utøves ikke på grus- eller rødstubbaner, men på tartandekke. Det er planer for skitunnel i Lørenskog og alpint kjøres nesten bare på kunstsnø.

Idrettenes egenart forandres samtidig som klimaet og mulighetene blir endret. Man står ikke på ski på jordet, man spiller ikke ball på løkka lenger. Alt er nå tilrettelagt for den oppvoksende generasjon.

Det verste med alt dette er faktisk at mange blir mindre aktive enn de var før. Det går utover folkehelsa. Derfor er det ekstra viktig at man klarer å legge forholdene til rette for aktiviteter som langrenn. Slik det ser ut nå, er kunstsnøanlegg redningen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.