• 6_Bilde?6_Bilde?

Det er hyggelig å kunne fortelle om det. Kommunestyret vedtok 8.12.2015, i forbindelse med behandling av Handlingsplan 2016-2019, budsjett 2016, en 50 prosent 2-år og prosjektstilling som koordinator med ansvar for implementering og utvikling av kommunens kvalitetssystem TQM.

GODE REFERANSER

Stillingen ble annonsert på ordinær måte i november/desember 2015 med søknadsfrist 18.12.2015 og da med forbehold om politisk godkjenning.

Jeg søkte stillingen og ble ansatt 1.4.2016 på bakgrunn av mine kvalifikasjoner. Jeg er utdannet prosjektleder innen IT og har jobbet for blant annet Telenor og EMC i Sydney og kan vise til gode referanser.

Det må legges til at jeg ikke kjenner administrasjonens konkrete vurderinger rundt dette, men forutsetter at ordinære rekrutteringsrutiner er fulgt.

ENSTEMMIG VEDTATT

I Handlingsplan 2018-2021 ble prosjektstillingen foreslått videreført som en fast 50 prosent stilling organisert i Fellestjenesten, for å sikre videre drift og utvikling av kvalitetssystemet. Dette ble for øvrig enstemmig vedtatt - da også med Pensjonistpartiets stemmer.

Etter to år i jobben fikk jeg tilbud om fast ansettelse, noe som ikke er uvanlig etter at prosjektperioden er over og stillingen inngår i ordinær drift.

Dette var for øvrig en vurdering som administrasjonen og tillitsvalgte tok i fellesskap. Jeg takket ja til tilbudet og er glad for å kunne jobbe videre med kvalitetssystemet og forbedringer av rutiner og arbeidsprosesser i kommunens staber og virksomheter.

EFFEKTIV ORGANISASJON

Kvalitetssystemet er et ledd i kommunens internkontroll. Det skal bidra til at kommunen er en lærende og effektiv organisasjon hvor systematisk og kontinuerlig forbedring av tjenesteutøvelsen gis høy oppmerksomhet.

Min jobb er å få virksomhetene til å ta i bruk systemet, følge opp at det brukes, lære opp de ansatte, koordinere ROS analyser og passe på at den tekniske løsningen fungerer.

FORDELER MED SAMARBEID

Vi er flere kommuner på Øvre Romerike som har det samme kvalitetssystemet og tilsvarende stillinger. Ullensaker har en stilling i 100 prosent , Gjerdrum har en avsatt ressurs og nylig har også Nannestad vedtatt en 100 prosent stilling.

Det gir oss fordeler ved at vi samarbeider, har erfaringsutveksling, opplæring, felles brukerdokumentasjon og enkelte felles prosedyrer på tvers av kommunene.

RÅDMANNEN REDEGJORDE

For øvrig, redegjorde Rådmannen for stillingen på budsjettkonferansen høsten 2017 og i Finansutvalget tidligere i år (hvor også PP er representert).Det står også om arbeidet med kvalitetssystemet under internkontroll i Årsrapporten (som vi alle skulle ha lest da vi hadde den som sak i Kommunestyret i juni ).

Jeg er usikker på hvorfor Pensjonistpartiet stiller spørsmål om min jobb, men håper dette var svar på det dere lurte på.

Om dere fortsatt har noen spørsmål rundt rekrutteringen og ansettelsen min, så må dere ta det administrativt i Administrasjonsutvalget.

Forøvrig er det der slike spørsmål egentlig hører hjemme. Der har jeg også vært inne og orientert om arbeidet, tidligere i år.

Riktig god sommer.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.