Styret ved Ahus (Akershus universitetssykehus) i Lørenskog informerte i fjor høst de folkevalgte i Ullensaker at i framtiden vil Kongsvinger sykehus i stor grad fungere som lokalsykehus for innbyggerne i Ullensaker og Eidsvoll. Årsaken til dette er kapasitetsutfordringer ved Ahus, og ledig kapasitet på Kongsvinger sykehus, som etter en omorganisering hører til under Ahus-paraplyen.

Mye av grunnen til den sprengte kapasiteten på Ahus er at sykehuset fikk ansvaret for befolkningen i Groruddalen etter at man i Oslo besluttet å legge ned Aker sykehus.

I avisene i går 20. januar kunne vi så lese at LHL legger ned sin kirurgiske virksomhet på det nye sykehuset på Jessheim, og at styret ved Ahus er i forhandlinger med LHL om å leie kapasiteten som da blir ledig på Jessheimsykehuset til planlagt kirurgi – altså et behandlingstilbud som likner mye på det man ønsker at Ullsokningene skal reise til Kongsvinger for å motta.

Ullensaker Venstre finner det urimelig at vår kommunes befolkning skal påføres ulemper som oppstår på grunn av kortsiktig og feilslått politikk i Oslo – nedleggelsen av Aker sykehus – og det faktum at befolkningsutviklingen i Glomdalsregionen gjør at det er ledig kapasitet ved Kongsvinger sykehus. I tillegg medfører reising for både pasienter og pårørende unødvendige klimautslipp og det er dårlig økonomi både for den enkelte og for samfunnet.

Den interkommunale legevakta på Jessheim er samlokalisert med LHL-sykehuset. Ved behov for røntgenundersøkelse må legevaktas pasienter i dag transporteres til Ahus på Lørenskog. Dette til tross for at det vegg-i-vegg befinner seg fullt utstyrt bildediagnostisk senter.

Ullensaker Venstre vil:

  • At røntgenkapasitet på LHL-sykehuset stilles til disposisjon for den interkommunale legevakta. Dette må inngå i samarbeidsavtalen Ahus inngår med LHL.
  • At Ullensakers økende befolkning får benytte LHL-sykehuset som vårt lokalsykehus når Ahus overtar driften.
  • At annen spesialisthelsehjelp fortsatt bli tilbudt ullsokningene ved Ahus i Lørenskog.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.