Mange vil satse stort på aktiviteten man går på, så derfor kommer leksene veldig i veien for fritiden man har til å drive med aktiviteten på. En undersøkelse fra en skole i Moss viser at barn blir mye mer kreative og sosiale uten lekser. Elevene følte at de fikk mye mer fritid og gjorde mye mer ut av det.

Skolearbeidet burde foregå på skolen fordi ikke alle foresatte har like mye ressurser/utdanning, så hver elev har forskjellig utgangspunkt med hjelp hjemme. Noen foresatte jobber til veldig sent på kvelden og får derfor ikke hjulpet barnet med lekser, det kan også hende at de ikke kan hjelpe barna med leksene fordi de kan ha lært noe annet på skolen, eller ikke lært om det i det hele tatt.

Man får mindre lyst til å gjøre det bra på skolen når man vet at man kommer hjem til enda mer skolearbeid, derfor burde man heller passe på at elevene gjør en innsats på skolen enn på lekser man gjør hjemme. Vi har spurt våre medelever hva de synes om leksefri skole, og de aller fleste vil ikke ha lekser.

Antall timer på skolen har økt veldig mye de siste årene uten at leksene har forsvunnet. Vi vil bli kvitt leksene helst uten å øke skoletimene, men hvis det er veldig nødvendig så går det greit med en halvtime/time ekstra skoleundervisning. Lekser er kun en repetisjon av skolearbeidet man har drevet med i skoletimene. Hvis man forstår det på skolen, forstår man det som regel hjemme, men hvis man ikke forstår det på skolen blir det veldig vanskelig hjemme.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.