Noen politikere forsøker å bli valgt fordi de peker på innvandrere, som er litt brunere i huden enn etnisk norske. De tror at mennesker med brun hud hele året, er farligere enn hvite mennesker. Men mange hvite river av seg klærne når det kommer en solstråle, og reiser til syden to ganger i året for selv å bli brune i huden. De forsøker å skaffe seg samme brunfarge, som de de mener er farlig, og som ikke må få komme til Norge.

Til og med Frps Siv Jensen kommer brunstekt tilbake fra opphold i Syden.

Nordmenn har også søkt bedre kår

I vikingetiden reiste nordmenn utenlands. De krigerske av dem på den tiden reiste blant annet til England og Irland, der til voldtok, og plukket med seg skatter fra kirker, klostre og rikfolk.

Noen dro så langt som til Konstantinopel og vervet seg hos de som hadde makten der.

Så det var hvite mennesker med ymse hensikter som søkte lykken også den gang.

Forskjellen er bare at Leger uten grenser ikke var til sted i Middelhavet på den tiden, som forbarmet seg over de som holdt på å drukne.

I perioden 1820 til 1920 reiste 800 000 tusen nordmenn til USA og Canada. I stor grad for å få bedre levekår. Folketallet i Norge 1850 var 1,4 millioner og i 1920 var det 2,6 millioner. Da skjønner en at Norge er et av de landene som har forsynt seg mest av gjestfriheten i andre land, i forhold til landets befolkning.

Skaut er ikke en skam

Flere land har/ har hatt tradisjon for at kvinner dekker til håret. I Norge kalles dette plagget for skaut. I dag er det nesten ingen som bærer skaut, bortsett fra muslimer. Jeg synes at kvinner kan bruke skaut/hijab, så lenge det ikke er resultat av en bevisst eller ubevisst undertrykkelse, som en kontrollerende mannsperson/ maktperson påtvinger damene.

Migrasjon vil alltid finnes

Så lenge verden består vil migrasjon finnes. Og den regner jeg med vil bestå, en god stund til.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.