I et oppslag i EUB forrige uke gikk jeg ut og lanserte Jessheim og Ullensaker som aktuelt sted for en framtidig sammenslått Romerike Tingrett.

I samme oppslag fikk jeg kritikk fra AP-politikere både i Eidsvoll og Ullensaker, som beskyldte meg både for dårlig naboskap og for å stjele tingretten fra Eidsvoll. Til det er å si at jeg unner både Eidsvoll og Lillestrøm å få tingretten. Det skulle bare mangle.

Men det var altså sorenskriveren som først lanserte Gardermoen som en mulig lokasjon for en framtidig samlet tingrett, dersom man beslutter å samlokalisere de to nåværende tingrettene. Jeg ville ikke gjøre jobben min som varaordfører hvis jeg ikke gikk ut og ønsket en samlet tingrett velkommen til Ullensaker.

Som politiker skal jeg jobbe for flere arbeidsplasser i kommunen, og da vil jeg selvfølgelig ønske en slik aktør til kommunen.

Og da er det også relevant å vise at vi har flere aktuelle tomtealternativer dersom tingretten skulle havne i Ullensaker, og at vi er positive hvis de vil flytte hit. Det som ikke framkom like godt i artikkelen er at Oslo Airport City i Gardermoen næringspark også er et høyst reelt alternativ, nå som de ser ut til å komme i gang med sine planer.

Også der vil det tilrettelegges for mange kontorarbeidsplasser med gode kommunikasjonsløsninger til/fra Gardermoen.

Ordførerne i Skedsmo og Eidsvoll har allerede signalisert at de vil kjempe for at deres kommuner skal beholde tinghuset, gjerne på bekostning av hverandre. Jeg unner som nevnt både Lillestrøm og Eidsvoll et tinghus, men sitter ikke passivt på sidelinjen når vi faktisk blir pekt på som et alternativ.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.