Det er trist når de som sitter med makten ikke handlet når de kunne. Det betyr at ulven, som skulle vært felt i vinter, har herjet i sommer. Så unødvendig! Heldigvis er den ene ulven nå skutt, men det kan være flere.

Det er vedtatt at ulven skal være øst for Glomma. Ulven bryr seg naturlig nok ikke om slike vedtak – og i vinter ble rapportert om ulv vest for Glomma. Det var – og er – regjeringens ansvar å følge dette opp. Dessverre kom tiltakene altfor sent, og dyrene og sauebøndene må lide under ulvens herjinger.

Dette har også ført til mye merarbeid i sommer for bonden som er pålagt å gå/kjøre hver dag for å følge med på sauene sine på utmarksbeite. Mange begynner også å gå tomme for næringsrike beitearealer på innmark og som egentlig skulle bli brukt som vinterfôr til vinteren.

Jeg vil utfordre regjeringen, ved landbruksminister Jon Georg Dale, på å vurdere fire tiltak:

Vedta ekstraordinære rammer for å ta ut ulvene som nå herjer, ved varmesøkende helikoptre og flere jegere.

Kompensere mer for rovdyrtap utenfor ulvesonen.

La lokale elgjegerlag få delta i jakten på ulv siden de kjenner nærområdet best.

Vedta at det I fremtiden skal gis øyeblikkelig fellingstillatelse på ulv som observeres utenfor ulvesonen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.