Gode kulturtoner fra Eidsvoll Verk. Ikke koster de all verden heller, men suksess kan gi nye muligheter.

Det er grunn til å gi ros for initiativet og tiltaket for å få Mago B til å bli et kulturlokale. Det er ikke første gang et gammelt industribygg gjøres om til kulturbygg, derfor er det gode grunner til å tro at dette kan bli en etterlengtet suksess.

Med dugnad i bunnen er det lokale initiativet sikret den entusiasmen et slikt tiltak krever. Kultur blomstrer ikke automatisk som følge av store pengesummer, oftere er initiativ, glede og pågangsmot minst like viktig. Her er inngangskapitalen dugnad fra unge mennesker. Det er et godt utgangspunkt.

Det har vært jobbet mye og lenge for at Eidsvoll Verk skal bli et kultursentrum. Eidsvoll 1814 med Eidsvollsbygningen er en publikumsmagnet og vil for alltid bli bulldoseren i systemet. Dette faktum gjør at også andre kulturaktiviteter kan blomstre på Eidsvoll Verk.

Det er et flott område langs Andelva. Man kan vandre på kultursti, man kan suge inn gammel kultur, man kan oppsøke utviklingen av demokratiet i Norge og man kan sette seg ned og tenke ved Andelvas bredd. Dersom man nå får i gang et konsertlokale som også kan brukes til utstillinger og annet i tillegg til det man allerede har på Festiviteten, kan dette bli en suksess.

Kanskje er det enklere å etablere et slags kulturverksted i et gammelt industribygg enn å få til et Ekeland-museum. Men får man til det ene, kan det andre følge etter. Entusiastene må til og må stå på for levende kultur og vi ønsker dem lykke til.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.