Investeringsmengen i Eidsvoll må ned.

Inntektene til Eidsvoll kommune tilsier at vi nå ikke har råd til større bygg en strengt tatt nødvendig. Der er vi nok ikke nå. Hvor er viljen til å sette tæring etter næring ?

Skolebygg

Det er i budsjett og handlingsplanene de 3 neste årene satt av rikelig med penger til strengt tatt nødvendige skolebygg. Råholt 220 mill - Vilberg 350 mill.

Hva skjer på veien mot bygging i Eidsvoll ?

Ønsker om større og finere bygg øker underveis og administrasjonen kommer til politikere med behov for mer penger til byggene.

Mange av politikerne stoler fullt og helt på administrasjonen og gir etter.

Kommunale byggekomite.

Ordføreren svarte i kommunestyret 21.08.2017 at det var kommunens byggekomite som skulle ta stilling til hvilken løsning som skulle bli valgt.

Vi innbyggere har derfor overlatt et alt for stort ansvar til de 3 politikerne i den kommunale byggekomiteen. Jeg har ikke sett eller hørt at disse politikerne er nok opptatt av om innbyggerne er villig til å betale alle kostnadsøkningen som blir fremmet av administrasjonen.

Omsorgsboliger

Når flere av disse byggene blir dyrere i Eidsvoll enn i flere andre kommuner, kan en av grunnene etter mitt syn være at administrasjonen i Eidsvoll ofte sier og skriver at for å få tilskudd fra Husbanken så må vi bygge slik Husbanken ønsker. Dette er trolig feil. Husbankens folk gir råd om hvordan omsorgsboliger kan utformes, men jeg finner ingen steder at disse ofte fordyrende rådene må følges for å få tilskudd.

Nøkternhet er nok mangelvare hos planleggerne i Eidsvoll etter mitt syn. Hva koster dette.

For hver 100 mill som investeres i nye bygg koster det oss ca 10 mill hvert år framover. Dette er til renter og avdrag pluss drift og vedlikehold.

Hvor skal vi hente disse pengene ?

Redusere driften på noen områder? Det vil f.eks si færre lærere og hjelpepleiere.

Innføre eiendomsskatt, selge eiendom eller raskt bruke opp sparepengene ?

Hva velger flertallet av politikerne i Eidsvoll framover ?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.