Advokat Nils Christian Nordhus, som bistår kvinnen, har rettet en spesiell takk til MDGs stortingsrepresentant Une Bastholm for hennes innsats for å hente det syke barnet hjem. Allerede i fjor høst fremmet MDG forslag i Stortinget om å hente gutten hjem, sammen med moren og søsteren. Forslaget ble nedstemt. Kun de 9 representantene fra SV, Rødt og MDG stemte for. Sp, KrF, Ap, Høyre, Frp og Venstre stemte imot.

For Une Bastholm og oss i Miljøpartiet De Grønne var det naturlig å reagere når et barns liv og helse ble brikke i et politisk spill. «Stortinget er Norges lovgivende forsamling, og striden i denne saken sto om de rettslige forpliktelsene Norge har overfor barn. Regjeringen fremsto handlingslammet på grunn av interne uenigheter, som skyldtes særlig Frp», skriver Bastholm på Facebook. Hun mener det

sier mye om FrP at de forlater regjeringsposisjon fordi man valgte å respektere menneskerettigheter og folkeretten.

Une Bastholm beskriver erfaringene etter å ha jobbet med denne saken som et brutalt møte mellom et lite barns rettigheter og et storpolitisk spill. Hun uttrykker glede over at gutten og søsteren nå er tilbake i Norge og kan finne tilbake til en hverdag med trygghet og lek og en fremtid med skole og venner. «Jeg er også glad for at mor får forklart seg og får saken mot seg ført for retten. Da kan vi alle lære mer om hvordan IS opererer og rekrutterer, samtidig som barna får den tryggheten og helsehjelpen de har rett på», skriver Bastholm.

Vi i Nannestad MDG er glade for at vår stortingsrepresentant har tatt denne kampen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.