Når vi ser på boligprisutviklingen på Øvre Romerike de siste ti årene, og Ullensaker spesielt, er det kanskje ikke «mest bolig for pengene» som er det første som faller en inn. Men en oversikt laget av Prognosesenteret viser at det mange av oss har antatt, ikke nødvendigvis er riktig.

Prognosesentret har regnet ut antall gjennomsnittsboliger folk forskjellige steder i landet vårt har råd til. Mens en innbygger i Oslo i snitt har råd til en halv bolig, har en innbygger i Ullensaker råd til 1,3 boliger, melder NRK Østlandssendingen.

Noe av dette skyldes ifølge Prognosesenteret at man er såpass nære Oslo at man til en viss grad drar med seg Oslo-inntekter ut på «landsbygda», men samtidig skal undersøkelsen også fange opp at mange av arbeidsplassene som blant annet er skapt i og rundt flyplassen, er typiske serviceyrker, og snittinntekten ikke nødvendigvis er så høy.

Hva vil dette føre til? Det vi kan være rimelig sikre på er at interessen for å anskaffe seg bolig i Ullensaker og nabokommunene, ikke kommer til avta med det første. Nærheten til både flyplass og hovedstad betyr mye, og når dette kombineres «mye for pengene», vil flere lokkes fra Oslo og nordover.

En bieffekt av det kan raskt bli økt prispress, selv om det bygges mye nytt. I de sentrumsnære områdene på Jessheim er det mange førstegangskjøpere som for lengst har innsett at de ikke har råd til å etablere seg. En liknende utvikling ser vi også til en viss grad i sentrumsområdene i Eidsvoll og Nannestad. «Mest for pengene» hjelper ikke hvis man ikke har de pengene som trengs for å kjøpe seg en bolig.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.