Nok en gang er jeg skuffet over Nannestad kommunestyre. Igjen ble det stemt flertall for å regulere Bjørkemåsan for boligutbygging med kun SV, MDG og Bygdelista mot.

Bjørkemåsan er ei rødlista myr som ligger ved Nannestad sentrum og er avgjørende for miljøet i nærområdet og ikke minst klima. Blant annet er myra hjem for den rødlistede fuglen storspove. Myra fungerer som en flomdemper og forhindrer oversvømmelse i boligområdene i nærmiljøet. Ikke minst er myra essensiell for bevaring av økosystemet som lever i og rundt den.

Myra har også en vesentlig betydning for klima ved at den oppbevarer minst 46.000 tonn karbondioksid i tillegg til andre klimagasser. Dersom myra nedbygges vil alle de lagrede klimagassene slippes ut i atmosfæren og Nannestad blir skurken.

BURDE BLI FORBUDT

Når Stortinget nettopp har sagt at det burde bli forbudt med all ødeleggelse av myr grunnet de mange negative følgene det har, får jeg inntrykk av at det er Nannestad kommunestyre som holder det gående med gammeldagse vedtak som bærer preg av miljøfiendtlighet, ikke Stortinget.

Jeg er spesielt skuffet over Venstre lokalt som er pådrivere for utbyggingen. Sentralt skryter Ola Elvestuen (klima- og miljøminister fra Venstre) av gjennomslagene de har fått for forbud mot nydyrking av myr, som skal nevnes å være et godt tiltak i riktig retning, så hvorfor henger Nannestad etter?

Jeg ser få beslutninger i Nannestad kommune som kan komme oss ungdom i møte både miljø- og klimamessig nå og i fremtiden.

For meg er konklusjonen enkel. Bygger Nannestad ut Bjørkemåsan, står de til ansvar for enorme klimagassutslipp og ødeleggelse av et verdifullt økosystem. Velger de å ikke bygge ut myra, legger de til rette for at vår naturlige karbonfanger kan fortsette å gjøre den viktige jobben i flere hundre år framover.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.