Tonen i mange av reaksjonene er svært bekymringsfulle. Amerikas president, Donald Trump, brukte åpenbare hersketeknikker når han twitret om Thunberg til sine nesten 65 millioner følgere.

Det er et alvorlig demokratisk problem når voksne hetser og bruker hersketeknikker mot barn og unge som engasjerer seg i samfunnsdebatten.

I august lanserte jeg, sammen med de politiske ungdomsorganisasjonene og LNU, initiativet #Siifra for å fremme en bedre ytringskultur for barn og unge. Den består av en guide og råd til barn og unge om hvordan de kan svare på både saklige og usaklige kommentarer. Guiden har også råd til voksne om hvordan de skal møte barn og unges engasjement. Jeg vil gjerne dele et av rådene med president Trump og alle andre: Som voksen er det alltid ditt ansvar å oppføre deg skikkelig i debatten!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.