Kreftkoordinatorstillingen i Eidsvoll kommune er i forslaget til budsjett for 2020 foreslått redusert fra 100% til 50%. Det er vi i Kreftforeningen bekymret for.

En kreftkoordinator er et lavterskel tilbud for kreftpasienter og deres pårørende. Kreftkoordinatorens rolle er å sikre at kreftpasienters behov for støtte og hjelp blir ivaretatt gjennom hele behandlingsforløpet. Kreftkoordinatoren kjenner til mulighetene som finnes i kommunen, og er en viktig tilrettelegger og støttespiller for kreftpasienter og pårørende i en vanskelig situasjon.

Det er mange i Eidsvoll som har behov for og har hatt stor glede av kreftkoordinatoren. Eidsvoll kommune har mellom 130-140 nye krefttilfeller hvert år. Behovet for denne funksjonen vil øke, ikke reduseres i fremtiden ved at flere vil få kreft, og flere av de som blir behandlet vil få senskader.

Kreftforeningen er opptatt av kreftomsorg både i dag og i framtiden, og et likt tilbud til alle - uavhengig av hvor du bor. Vi frykter at en reduksjon i stillingen vil gå ut over en helhetlig oppfølging av pasienter og pårørende. Vår erfaring tilsier at en 50% stilling vil være altfor knapp til å kunne ivareta kreftpasienter og deres pårørende på en god måte.

I dag finnes det en kreftkoordinator i mer enn 200 av landets kommuner, og rundt 70 prosent av innbyggerne i Norge har tilgang på en kreftkoordinator.

Kreftforeningen mener at en reduksjon i tilbudet ikke er et klokt valg for fremtiden, og vil oppfordre politikerne i Eidsvoll kommune om å videreføre en 100% stilling som kreftkoordinator også i 2020.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.