Bjørn Dæhlies byggeprosjekt på den verneverdige Vegeltomta midt i Jessheim sentrum, har møtt kraftig motstand i flere innlegg, blant annet fra Ullensaker historielag. En håper derfor at politikerne i Ullensaker merker seg, tar til etterretning og følger opp den kritikk og de råd som er gitt.

En viktig sak kan ikke poengteres for mye, derfor nok et innlegg fra en innbygger:

Riktignok har Dæhlie kjøpt denne verneverdige eiendommen for åtte millioner kroner for noen år siden, men det betyr ikke at han fortsatt kan gjøre hva han vil.

For, til tross for kjente restriksjoner på eiendommen, fjernet han i 2013 først gårdens gamle ærverdige trær og deretter hagens epletrær. Kun en symbolsk bot ble straffen. Lovnad fra hans side om å opparbeide hagen, har ikke skjedd.

Nå er han i gang og vil oppføre noen stygge murblokker på eiendommen ut mot Storgata. De passer overhodet ikke inn her blant de gamle trehusene.

Jeg, og mange med meg, er derfor glad for at Høyres Willy Kvilten og Karianne R. Wanggaard har sagt nei, og sendt tegningene tilbake. Jeg ser i EUB 20.6. at også KrFs Lise K. Furuseth og Frps Ståle Lien Hansen er skeptiske til planene.

Jeg skjønner for øvrig ikke hvorfor kommunen selv ikke sikret seg denne siste historiske idyllen fra det gamle Jessheim? Det burde man tatt seg råd til!

Med ruvende bygninger på alle kanter og en fortetning man knapt har sett noe annet sted, er det et must å bevare noen gamle trehus med hage, særpreg og sjarm i byen.

Historielagets glimrende forslag, som støttes helhjertet, gikk ut på å be Dæhlie sette gården tilbake i opprinnelig stand med svalgang, stall og hage.

Og hvis ikke, bør formannskapet bruke sine virkemidler!

Jeg har for øvrig ikke hørt Fortidsminneforeningens stemme i denne saken?

For det er vel ikke slik i Ullensaker at utbyggere med kontakter, kjendisstatus og kapital skal få ture fram som de vil?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.