• ORDBRUK: Skjermdump av meningsutveksling i forbindelse med politisk debatt.

Mer om det kan dere lese ved å google meg. Fortsatt er ikke alle like glade for mitt veiskille i Høyre og som helt og holdent har slått seg til ro. Pågående negative kommentarer på Facebook har fulgt meg siden jeg avsluttet forholdet med Høyre. Tilsynelatende venner er ikke lenger mine venner og atter noen andre har valgt å personforfølge meg med negative og spydige kommentarer hver gang jeg ytrer meg på Facebook. Dette har pågått i snart to år.

Den siste tidens hendelser har imidlertid gjort at jeg nå føler behovet for å si at nå får det jammen meg være nok fordi enkelte i Ullensaker Høyre har gjort det til en livsoppgave å bedrive den rene vendetta mot meg.

Jeg spør derfor: Er det innafor å kalle politiske motstandere for en skokk med svin? (Se skjermdumpen)

Politisk respekt handler om at vi, som er eller skal bli fremtidige folkevalgte, er gode idealer og viser positive holdninger overfor andre personer. Å respektere andre betyr ikke nødvendigvis at vi er enig i alt personen gjør eller sier, men at vi aksepterer at personen er - eller tenker - annerledes enn oss selv. Alle ønsker å bli respektert av de man har rundt seg, dette gjelder i alle relasjoner fra familie, til venner, lærere eller personer vi ikke kjenner. Ja, vi kan føle oss overkjørt, tilsidesatt eller mobbet dersom vi ikke blir respektert; tross alt er vi mennesker og ikke roboter.

Eksempler på holdninger som ikke skaper respekt kan være nedlatenhet, hån, arroganse, spydighet og ignoranse, løgn, tyveri og mistro - Og nettopp av respekt velger jeg å stå frem!

Så til mitt andre punkt, som høyresiden har sådd tvil om og dertil skapt påstander om. La meg derfor si det klart og tydelig.

SV har programfestet følgende for perioden 2019-2023:

1. Det vil IKKE bli innført eiendomsskatt på bolig i Ullensaker kommune.

2. Næringsskatt på næringseiendom skal gjelde på eie og ikke leie, dvs. de som eier næringsareal skal betale næringsskatt på dette, men ikke de som leier.

Hvordan ser vi for oss en mulig modell på næringsskatt for næringseiendom i Ullensaker?

En mulig modell er allerede etablert med hell i Oslo. Den 10. juni 2016 ble det vedtatt retningslinjer for taksering av næringseiendommer i Oslo. Basert på retningslinjene kan en nå regne seg frem til hvilket eiendomsskattegrunnlag eiendommen har. En slik beregning kan også Ullensaker kommune utarbeide og legge til grunn ved et omtrentlig eiendomsskattegrunnlag slik ved innføring i 2020.

Hvilke næringseiendommer blir eiendomsskattepliktige?

Retningslinjene opererer med to hovedkategorier; næringseiendom samt verk og bruk. Dersom en eiendom benyttes til flere formål, skal eiendommen takseres forholdsmessig etter areal på de aktuelle eiendomstypene.

Næringseiendom, inkluderer blant annet kontorlokaler, parkeringshus, hoteller, restauranter mv. Næringseiendom takseres ved at det beregnes en sjablongtakst med utgangspunkt i areal og en kvadratmeterpris som varierer med eiendomstype og område eiendommen ligger i (sone). Det er denne kategorien vi vil ha hovedfokus på. For å fastsette beregningsgrunnlaget må slike næringseiendommer takseres. Næringseiendomsbesitterne har rett til å være med på befaringen og man bør benytte denne retten for å sikre at det også tas hensyn til de sider ved eiendommen som kan trekke taksten ned.

Hvordan vil de som eier tenke at de skal dekke inn denne kostnaden?

Dette er bedriftens samfunnsansvar og man kan derfor se det på flere måter. Retningslinjene sier ingenting om den økonomiske effekten av næringsskatten for aktørene i næringseiendomsbransjen. Og næringseiendomsskatten er fradragsberettiget ved ligningen etter hva jeg forstår.

Hva SV mener om barnehage, skole, helse og omsorg, boligutbygging og mye mer kan dere lese i vårt offisielle valgprogram.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.