Det var da ventet at de samme kritiske bemerkninger ville gis fra både posisjon og opposisjon, ettersom begge var tydelige om sin holdning til dette under valgkampen - rettere sagt ca. 2,5 mnd. siden.

Forhenværende ordfører kommenterte tydelig i Romerikes Blad på vegne av Ullensaker Frp at vi anså dette som uaktuelt, og at vi samtidig mente det ville være dårlig samfunnsøkonomi å flytte Ullensakers innbyggere til Kongsvinger sykehus når det kan etableres gode samarbeidsavtaler med LHL-sykehuset på Jessheim. I møtet ble det etterlyst en synliggjøring av dette alternativet, om det var vurdert, og om direktøren kunne forstå at våre innbyggere ikke var enige i at den løsning de presenterer er den beste. Mæland kunne forstå spørsmålet, men viste til at dette ikke lå innenfor hans oppgave å vurdere.

Varaordfører Oserud var opptatt av at et samlet politisk miljø fremover ikke «snakket ned» og gjorde dette til noen krise ut til innbyggerne våre ... Vel, det kan jeg forså vidt være enig med han i, for det er langt fra noen krise, men det er fortsatt utrolig dårlig samfunnsøkonomi å skulle plassere pasienter i taxi og annet for å fraktes til Kongsvinger når det i stedet kan etableres samarbeid innen flere fagområder, som f.eks. røntgen, hjerte, lunge og mindre kirurgiske inngrep på det nye LHL-sykehuset som står her - med både ledig og god kompetanse - vegg i vegg med den interkommunale legevakten!

Ordfører Eyvind Schumacher var opptatt av å eksemplifisere hvordan en tenkt pasient med pågående hjerteinfarkt fikk en lengre og farligere kjøretur til Kongsvinger enn hva han ville hatt til Lørenskog, og lurte på hva direktøren tenkte om dette ... Generelt var han altså bekymret for reiseveien, at det var lite tilrettelagt kollektivtransport, og at det var kortere avstander til Ahus på Nordbyhagen. Svaret han fikk var at uavhengig av om du må til Nordbyhagen eller Kongsvinger, så er det relativt korte avstander i vårt geografiske område, og det er ingen medisinske eller faglige årsaker til å kalle tilbudet uforsvarlig. Bare se til andre landsdeler. Når det gjaldt pasienter med pågående hjerteinfarkt, eller tilstand hvor man mistenker lignende, ville han ikke anbefale å kjøre bil selv uavhengig av avstand og kvalitet på veien, men ringe ambulanse.

Dette spørsmålet var heller ikke helt i stil med ordførers uttalelser i Romerikes Blad 10. august, hvor han sammen med ordførerkandidaten i Eidsvoll AP sto frem meget tydelig og sa følgende: «Jeg fikk hakeslepp da jeg så oppslaget i avisen. Vi vil kreve at vi får bruke et nærmere sykehus!» Vi ventet spent på å høre hvordan et slikt krav ville besvares, men kravet ble aldri stilt …

Vi skal ikke hugge hånden av ny politiske ledelsen etter så kort tid, og vi skal være konstruktive i opposisjon, men når ordfører var så tydelig under valgkampen, så må det forventes at han i det minste gir en antydning av det samme under møtet med ansvarlig for Ahus? - At det å flytte et tilbud våre innbyggere til Kongsvinger ikke aksepteres? Eller kan vi ikke forvente at det som er sagt kort tid tilbake vil tas opp med rette vedkommende når anledningen byr seg? Det som kom fra den kanten i tirsdagens møte, kan ikke sies å være annet enn et rent knefall og unnlatenhet i så måte.

La det være klart at vi I Fremskrittspartiet langt fra har et ønske om at ordfører vil følge opp alle sine utspill gjennom valgkampen, da vi mener det vil være ødeleggende for mye av kommunens utvikling videre, men det kan jo være at de som ga de sin stemme forventer det?

Vi lurer også på følgende:

1. Kan Ullensakers innbyggere stole på at ordfører Schumacher følger opp sitt utsagn i RB 10. august, og KREVER å IKKE bli en del av Kongsvinger, og dermed følge opp hva de uttalte i valgkampen?

2. NÅR kan det i så tilfelle forventes gjort når man ikke stiller spørsmål til direktøren i et slikt møte?

3. Eller var det et utspill som så riktig ut der og da, slik at Eidsvolls innbyggere kan forvente samme unnfallenhet fra Eidsvoll Ap?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.