Det har i skriv fra Kommunaldepartementet og i oppslag i Adresseavisa og NRK Trøndelag kommet frem at idrettslaget Freidig Alpin har fått grønt lys fra departementet på at det er lovlig å gi kommunal garanti til idrettslaget for utvikling av Vassfjellet Vinterpark.

«– En seier for Idretts-Norge. Det mener Stian Henriksen i idrettslaget Freidig når kommunaldepartementet nå har avgjort at laget får kommunal garanti for utbygging av Vassfjellet vinterpark i Klæbu», ifølge NRK Trøndelag.

På samme sted kan vi også lese;

«I 2018 kjøpte idrettslaget Freidig Alpin vinterparken utenfor Trondheim. Men fylkesmannen i Trøndelag mente det ikke var greit at daværende Klæbu kommune garanterte for et lån idrettslaget ville ta opp for å utvikle alpinanlegget videre.

I ett år har Freidig ventet på avgjørelsen fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Nå har departementet avgjort at laget kan få kommunal garanti for lånet.

– Dette er en fantastisk nyhet. Ikke bare for oss i Freidig, men for alle idrettslag i samme situasjon som oss i Norge, sier Stian Henriksen, som er styreleder i Vassfjellet vinterpark.»

Hva med Åslias fremtid?

Åslia er en viktig arena for sport og fritidsaktivitet i Nannestad. Det er et viktig folkehelsetiltak og en attraktiv arena for bygda vår. Det er nedlagt store frivillige bidrag for å opprettholde drift i Åslia.

Nannestad KrF har som mange andre partier sagt at vi ville arbeide for fortsatt aktivitet i Åslia og det er stor skuffelse over at det ikke har vært mulig å komme til en løsning for videreføring av Åslia.

Med det nye skrivet, og støtten fra kommunaldepartementet til kommunal garanti til idrettslag for utbygging av idrettsanlegg av denne typen, ønsker Nannestad KrF å utfordre kommunen til å se med frisk øyne på mulighetene for å realisere videre drift av Åslia, til glede for innbyggerne i Nannestad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.