I Akershus er elevene i median borte fra skolen 5 dager i året. I Nannestad er det samme tallet 8 dager i året. Det er flere dager og timer hvor elevene går glipp av viktig undervisning som kan være avgjørende for både sosial og faglig mestring.

Det kan være ulike grunner til at elever er mye borte fra skolen, men vi må komme til bunns i hva fraværet skyldes. Spesielt viktig er det hvis det er barn som er borte fordi de ikke har det så bra, enten på skolen eller hjemme.

Siden vi alle er forskjellige betyr også det at vi alle trenger å få oppfølging på ulikt vis. Mange skoler har i dag gode systemer for å avdekke og følge opp fravær, men det gjelder ikke alle.

Derfor vil Høyre i Nannestad foreslå å ansette en skolepsykolog på Nannestad Ungdomsskole. Det kommer sammen med den oppfølgingsplikten som Høyre i regjering. Nå får skolene en plikt til å følge med og følge opp elevene. Det er viktig og riktig for alle barna i kommunen vår.

Barna er det viktigste vi har. Vi må gjøre mer for å hjelpe de gjennom skoleløpet på en god måte slik at de går ut av skolen med et vitnemål eller fagbrev i hånden. Stortingsmeldingen om tidlig innsats og inkluderende fellesskap er et viktig bidrag i dette arbeidet. Vi vet at jo tidligere vi klarer å hjelpe elevene jo større effekt har det for både læringen og den personlige utviklingen deres. Derfor er Høyre så opptatt av at vi må sette inn tiltakene før gapet mellom elevene blir for store til å tas igjen.

Selv om mye går bra i norsk skole, kommer skolepartiet Høyre aldri til å la gode tall bli en hvilepute. Vi er avhengige av at vi som kommunepolitikere er gode skoleeiere og prioriterer det som gir mest og best effekt. Høyre kommer til å jobbe mye for å gjøre barnehagen – og skolen enda bedre i stand til å gi alle elever tilpasset undervisning og følge bedre opp elever med særskilte behov.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.