Fra denne dag må de fra Øvre Romerike, som trenger hjelp til selvangivelse, skattekort, salg av eiendom, arveoppgjør, flytting, inngåelse av ekteskap, etablering av næringsvirksomhet osv., reise til Lillestrøm, eventuelt Oslo for å få hjelp/veiledning til disse tjenestene. Et servicekontor som årlig betjener mellom 12’ og 15.000 besøkende.

Et kontor som betjener landets sterkest voksende region hva gjelder tilflytting. I tillegg til å ha landets hovedflyplass, landets nyeste syke- og helsehus, samt landets største næringspark under utbygging. Forstå det den som kan. At 40 arbeidsplasser flyttes til Lillestrøm er ingen krise for de ansatte, de er fortsatt i etaten og flytter med, men det at servicekontoret blir lagt ned er etter mitt skjønn en «katastrofe» for denne regionen, dens innbyggere og næringsliv. Et skattekontor som ville ligge midt i «smørøyet» dersom det fikk bestå. Det har pr. denne dato ikke framkommet et eneste fornuftig argument for hvorfor skatt Øst sitt kontor på Jessheim skal nedlegges.

Hvorfor skal gamle og unge, oppegående mennesker måtte reise til Lillestrøm for å få den hjelp de trenger i skattemessige relasjoner. Det er ikke like lett for alle å benytte elektroniske tjenester. Noen har ikke interesse av data, ikke forutsetninger for å lære data og noen må kanskje sågar først lære norsk, for deretter å lære et stammespråk som bare spesielt interesserte forstår. For mange er dette en svært frustrerende situasjon. Hvorfor har ikke de lokale politikere på Stortinget gjort noe for å beholde kontoret på Jessheim? Hvordan kan Trøen (H) og Huitfeldt (Ap) sitte på sin brede bak på Stortinget uten så mye som å løfte en finger for å beholde skattekontoret på Jessheim? Er ikke de valgt inn av stemmer fra Øvre Romerike? Skal ikke de prøve å ta gjenvalg til høsten?

I parentes må det bemerkes at Sp er det eneste partiet på Øvre Romerike som har løftet en liten finger for å sette saken på dagsorden. Personlig møter jeg daglig personer som er meget fortvilet over nedleggelsen av kontoret og som i likhet med meg ikke skjønner hvorfor. Noen forklaring venter jeg ikke å få, for det må man nok være stortingspolitiker eller jobbe i finansdepartementet for å forstå. For de håpefulle, det blir nok ikke noe «skatteamnesti» for oss på Øvre Romerike selv om skattekontoret på Jessheim nedlegges.

Petter Stensby
Alternativ Ullensakerliste

LES OGSÅ: Noen vil ha pub og gatekjøkken. Andre stemmer for et kulturelt samlingssted

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.