Det er grunn til å rope varsku om utbyggingshastigheten på Råholt. Et boligområde er mer enn boliger. Vi trenger rekreasjonsområder, grønne lunger og plass til lek og utfoldelse for store og små, ikke bare betong, asfalt og parkeringsplasser. På kartet i innstillingen til vedtak i kommunestyret er Ladderudåsen et grønt område like ved et utbygd boligfelt langs Trondheimsveien, markert med grått. Eidsvoll MDG ønsker å bevare noen farger og stemte imot som eneste parti i kommunestyret 3. september (sak 66/19).

Fortetting skal i hovedsak skje rundt kollektivknutepunkt. Ladderudåsen ligger 3 kilometer unna Eidsvoll Verk stasjon og med 2,5 km til Dal stasjon. Nabotomta møtte motbør hos Fylkesmannen, og det er sannsynlig at Ladderudåsen vil gjøre det samme. I følge Nasjonal transportplan går grensa for nye boliger ved 1 km, det som kalles å fortette rundt kollektivstasjoner. Ja, det går buss langs Trondheimsveien, men i praksis blir dette bilavhengige boliger med garasje i kjelleranlegg under bakken som vil bidra ytterligere til trafikk, kø og belastning på Trondheimsveien.

Ladderud er en akebakke og grønn lunge hvor det akes og gås på ski om vinteren og kvitrer lystig og blir grønt når det går mot vår og sommer igjen. Miljøpartiet De Grønne ønsker fortetting der det allerede er bygd hus og i nærheten av kollektivknutepunkt, og vi vil verne om de etter hvert få åpne og grønne områdene som gjenstår. Kommunestyret bør være sitt ansvar bevisst og tenke på hvilket bomiljø og nærområde Råholt skal være i framtiden.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.