Det er tydelig at Sylvi Listhaug og Tom Staahle ikke har snakket sammen for Listhaug sitt opprinnelige utspill i VG den 2. mai er stigmatiserende og skaper et feil bilde av Ullensaker.

(VG 2. mai: Listhaug frykter gettoer: Her vil hun si nei til alle nye flyktninger) En ordfører skal være en ordfører for de mange, ikke for de få. Da hjelper det ikke å holde munn og late som om noe ikke har skjedd.

Det er et faktum og paradoks at FrP’s egne ordførere har styrt Ullensaker i nærmere 20 år. Og at Listhaug legitimerer Ullensaker som en ghetto uten at Tom Staahle sier sitt taler om en populistisk politikk hvor kun 15,9% blir skyteskive. De to nevner ingenting om den økende barnefattigdommen og om økte sosiale forskjeller.

Da føles det godt at ordfører Tom Staahle innrømmer at han og hans forgjenger gjennom deres JA-politikk ovenfor utbyggerne har gjort Ullensaker til et mye mer flerkulturelt sted.

La meg fortelle dere følgende: Barnefattigdom i Ullensaker er på 11 % for barn, som bor i lavinntektshusholdninger og 15,6 % for barn av eneforsørgere. Det dette betyr er at alle er ikke rike og at det eksisterer ulikheter og sosiale forskjeller som bidrar til å skape klasseforskjeller i Ullensaker. Dette skyldes IKKE innvandring.

To av de to utrolige gode tiltakene som har fungert i Ullensaker mht integrering for nyankomne flyktninger er Ullensaker-modellen og interkommunal-voksenopplæring på Jessheim som FrP ikke vil at Ullensaker kommune skal ta ansvar for.

Og når andres normale, politiske kritikk blir stemplet er det ikke annet enn et forsøk på å få sine motstandere til å tie stille og en hersketeknikk. Trist debattform fra Tom Staahle og FrP mener jeg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.