Valg er spennende, og valgkamp der meninger brytes er på sin plass, men det bør være basert på fakta. Jeg skal imøtegå noe av det som skrives.

Reduserte utgifter til store sykdomsutgifter?

Det må jo være fradrag for store sykdomsutgifter du mener og den ordningen ble opphevet av den rødgrønne regjeringen i 2012 og skal fases ut i årene 2013-2016 og er ikke en ordning innført av den nåværende regjering.

Pensjonsreformen:

Pensjonsreformen dukker stadig opp og til min forundring belastes denne også dagens regjering. Pensjonsreformen ble lagt fram av den rødgrønne regjering og vedtatt med rødgrønt flertall på Stortinget og gjort gjeldende fra 1. januar 2011. Seniorsaken og Pensjonistforbundet protesterte grunnet at pensjonistene skulle få underregulert sine pensjoner med 0,75 prosent. De talte for døve ører og det eneste partiet som stemte mot innføring av pensjonsreformen på Stortinget var Frp. Når det nå gis lave lønnstillegg og pensjonistene kommer dårlig ut så er Ljødal overrasket? Det kan også tilføyes at det på dagens storting ikke er noe flertall for å endre dette.

Dårlig landbrukspolitikk:

Stemmer det? Går en inn på SSB sine sider for året 2016 så viser det seg at det er omdisponert mindre dyrket jord enn tidligere. Nydyrking er økt. Kjøttproduksjon er økt. I perioden 2005–2013 med landbruksminister fra Sp ble det lagt ned 9000 gårdsbruk og en trend vi har sett i mange tiår. Det er under nåværende regjering årlig lagt ned færre gårdsbruk årlig enn under forrige rødgrønne regjering. Tar jeg ikke feil så er også investeringer i landbruket økt de siste årene, så hva du Ljødal mener med dårlig landbrukspolitikk er en gåte.

Dårlig fiskeripolitikk:

2016 var det tredje året på rad med rekord i eksport/salg av norsk sjømat og det ble eksportert norsk sjømat for 91,6 milliarder kroner og det var en økning på hele 23 prosent fra det tidligere toppåret 2015. 6. juli kan en lese i media tallene for første halvår 2017, og igjen er det rekord melder Norges sjømatråd. Det er i første halvår 2017 eksportert sjømat for 46.3 milliarder kroner. Og er en økning i volum på 4 prosent og i verdi 9 prosent. Norsk fiskeri går så det suser og en kan lure på hvorfor Ljødal bruker ordet dårlig fiskeripolitikk?

Arbeidsledighet:

Den er på vei ned og ifølge NAV sist måned var den på 2,6 % og det er av det laveste i Europeiske land. En kan bare gå til vårt naboland Sverige som styres av Ap sitt søsterparti, og i Sverige er arbeidsledigheten på 7 prosent – langt høyere enn i Norge. Det i et Sverige som ikke har mistet 45.000 jobber i oljesektoren.

Håper på en redelig valgkamp der meninger brytes, men med faktaopplysninger og ikke sverting uten rot i virkeligheten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.