Vi har i forhandlinger med Arbeiderpartiet, SV og MDG blitt enige om oppløsning av Viken. Alle disse partiene var i utgangspunktet i mot tvangssammenslåingen av Akershus, Buskerud og Østfold, og nå står vi i samla front for en snarest mulig oppløsning.

Det er er derimot ikke slik at fylkene selv bestemmer sin inndeling. Det gjør Stortinget. Derfor innebærer vår enighet om å oppløse Viken at fylkestinget skal søke Stortinget om oppløsning. Dessverre har Vikens foreldre, Høyre, FrP, Venstre og KrF, fortsatt flertall i Stortinget. Derfor må vi vente til etter stortingsvalget i 2021 for å få oppløst Viken. Dermed blir dette valget i realiteten en folkeavstemning om oppløsning av Viken eller ikke.

Senterpartiet har vært tydelige siden dag 1. Viken er en bastard. Akershus, Buskerud og Østfold fungerte godt som egne fylker. Fylkene er oversiktlige, ubyråkratiske og har folkevalgte med lokalt engasjement og som skjønner hvor skoen trykker. Særlig ser vi at distriktene blir dårligere representert i det nye fylkestinget i Viken. Dette er en fare for demokratiet. Hele fylket skal tas i bruk. Det skal i hvert fall vi kjempe for så lenge Viken eksisterer.

Sammen med Ap, SV og MDG har vi blitt enige om å skrinlegge planene om et storslått fylkeshus i Sandvika til 1 milliard. Vi går heller inn for å bruke fylkeshuset i Drammen, Oslo og Sarpsborg. Dette er smart. For om få år vil disse bygningene trolig bli hovedsete for de nye fylkeskommunene når Viken er oppløst.

Den rød-grønne koalisjonen kommer derimot ikke til å sitte stille så lenge Viken eksisterer. Plattformen vi har blitt enige om, innehar mye god poltikk for utvikling av gode tjenester i hele fylket. Vi skal sørge for opprusting av fylkesveiene, ungdom skal ha rett til å komme inn på nærskolen sin og få gratis skole-PC og vi skal være et ja-fylke når det gjelder spredt bosetting framfor å klompe alle sammen i byene.

Vi i Senterpartiet takket ydmykt for tilliten folk ga oss i valget. Nå skal vi jobbe beinhardt. Om to år er det stortingsvalg. Da står det siste og store slaget om Viken.

Vil du beholde Viken, stemmer du Høyre, FrP, KrF eller Venstre.

Vil du oppløse Viken, stemmer du Sp, Ap, Sv eller MDG.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.