I tillegg vet vi at det fremover vil være flere eldre som vil bo hjemme lenge, både fordi sykehjem vil være for de aller mest pleietrengende, og fordi flere ønsker å ha sitt eget. Men det betyr jo ikke at de trenger å være alene hele tiden.

Regjeringen har derfor i statsbudsjettet for 2018 foreslått et tilskudd på fem millioner kroner til frivillige organisasjoner som har tiltak for at eldre skal få noen å spise måltider sammen med. Det er jeg veldig glad for.

En ordning som tar tak i problemet er «Spisevenn» som sammen med flere liknende tiltak finnes ved frivilligsentraler og i kommuner. Slike ordninger med frivillige gjør mange ting på en gang: måltidene blir hyggeligere, appetitten øker og de forhindrer at ensomheten tar overhånd. Det gir innhold og ny mening i hverdagen for mange som bor alene. Den frivillige innsatsen i Norge er imponerende og stor. Vi håper at vår økonomiske oppmuntring på 5 millioner kroner over familie- og kulturbudsjettet kan resultere i mange flere gode samtaler rundt middagsbordene over hele landet. Selskap og noen å prate er rett og slett noe attåt som kan løfte måltidet.

Tone W. Trøen er leder for Stortingets familie- og kulturkomité

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.