I 2014 gikk det ikke bra, Norsk Lektorlag skjønte raskt at riksmeglerens forslag til løsning var dårlig, og vi sa nei til forslaget. Den delen som omfattet arbeidstid var uakseptabel. Skolenes Landsforbund (LO) hadde samme oppfatning, mens den største aktøren, Utdanningsforbundet, sa ja til anbefalt løsning. Dette ble heldigvis snudd til nei i uravstemning i Utdanningsforbundet.

Takket være en vellykka streik klarte vi med NL i spissen å hindre KS’ forsøk på kontorisering av lærernes og lektorenes skolehverdag. Byråkratene hadde nok ikke skjønt at skole er fag og fagformidling, ikke anstaltmakeri.

De største aktørene demonstrerte i 2014 at de ikke hadde bakkekontakt med undervisningspersonalets skolehverdag. At Utdanningsforbundets ledelse til de grader bommet på egne medlemmers syn, er tankevekkende. Kan det skyldes samrøret mellom KS og Utdanningsforbundets ledelse, og at de ikke så at undervisningsoppdraget er det viktigste i skolen?

Spørsmålet nå er om de har lært og hva de har lært. Norsk Lektorlag setter undervisningsoppdraget, fag og læringsmiljø i sentrum og vil fortsette å være tydelig på medlemmenes vegne.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.