Det høres bra ut, men er det ikke mulig å «rette opp feila fra i går» da partiet ikke var så stort og kunne gjennomføre egne hjertesaker?

I mange år har det vært planlagt en ny barneskole i Eidsvoll. I et tverrpolitisk utvalg ble både Vilberg og Trolldalen sett på som gode alternativer. Da kommunestyret skulle vedta plassering, ble et kreativt forslag vedtatt, Tynsåkjordet, som ikke var et av de opprinnelige alternativene. Etter mye fram og tilbake, to anker til fylket med avslag og endelig aksept hos ministeren, er det Tynsåkjordet som er alternativet. Dette må vel kalles en trang fødsel.

Men det har ikke skjedd noe på Tynsåkjordet, og på Vilberg barneskole har de fått brakker til skolestart for å bedre situasjonen. Ikke veldig oppløftende for elevene.

Hvorfor ikke se på vedtaket igjen med nye rødgrønne politiske øyne?

Kommunen har to tomter de kan bygge skole på, Trolldalen og Vilberg. De trenger ikke kjøpe disse tomtene, penger kan spares og arbeid med ny skole kan starte opp omgående.

En ny skole i Trolldalen og på Vilberg vil ikke berøre matjord. Noe som er i takt med dagens politiske signaler.

Dagens befolkningsvekst rundt Sundet skjer i områdene Gruemyra, Kastellåsen og Styri, alle nært Trolldalen og langt unna Tynsåkjordet. Det sies at få barnefamilier flytter inn i de nye leilighetene i Sundet, og i området nærmest Tynsåkjordet er det en stor overvekt av eldre.

Trolldalen er derfor dagens beste alternativ. Dersom barnetallet i Sundet skulle øke i framtida, kan Vilberg, der skolen er i dag, bli en god skole nummer to i dette området.

Altså to barneskoler i dagens Vilberg skolekrets, begge i barnas nærområder. Skolene vil ikke bli for store, noe som er positivt for barn, særlig de minste. Skoleveien vil ikke bli for lang, slik at de fleste kan gå til skolen i sitt nærområde. Dessuten, matjorda vernes.

Eidsvolls befolkning har gitt det nye kommunestyret et tydelig grønt preg. SP har mer en doblet sine kommunestyrerepresentanter og miljøpartiet har fått to representanter. Sammen med sine røde samarbeidspartnere får vi håpe at de rødgrønne tar saken opp til ny behandling.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.