I artikkelen hvor Tommy Karlsen, en engasjerte eidsvolling, tar et oppgjør med kommunestyrets vedtak om å innføre eiendomsskatt, repliserer ordføreren med at det ikke er flertall for å innføre eiendomsskatten. Jeg kan opplyse ordfører om at dette er kategorisk feil. Senterpartiet, Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og MDG har allerede vedtatt at eiendomsskatt skal innføres i 2019. Vedtaket ble gjort i kommunens fireårige økonomiplan. Det betyr at det nå brukes ressurser i kommunens økonomiavdeling på å forberede innføringen av eiendomsskatt fremfor å jobbe med effektiviseringstiltak.

Ordføreren fortsetter med at folk ikke skal legge vekt på økonomiplanen. Dette er en fallitterklæring til et av kommunens viktigste økonomiske styringsdokument. Ved å kun se ett budsjettår frem i tid vil en ikke oppnå økonomisk styring. Vi må videreutvikle og omstille kommunens tjenester. Dette er prosesser som krever lengre horisonter enn neste års skatteinngang. Derfor har Høyre over tid tatt til ordet for å virkelighetsorienterte kommunens økonomiplan for å effektivisere og utvikle kommunen for å møte fremtidens behov.

Vi står for våre vedtak. Høyre fremmet en alternativ økonomiplan uten eiendomsskatt, sammen med de borgerlige partiene. Og like viktig en økonomiplan med visjon for videre økonomisk styring av Eidsvoll kommune.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.