Svekket konsentrasjon kan gjøre at man blir unøyaktig i sin lesning av det leserinnlegget man skal besvare. Og man kan lett bli fristet til å benytte seg av karakteristikker av sin motdebattant som kan oppfattes som litt ufine. Man kan beskrive spørsmålene som blir stilt som absurde, motinnleggets innhold som løgner og usannheter. Dessuten er det en fare for at man kan beskrive sin motdebattant som feig, uredelig og for å komme med falske påstander.

Det kan tyde på at Thomas Jacobsson har vært i en tilnærmet slik situasjon da han skrev sitt innlegg som er publisert i EUB 7/9. Dette skal være et svar på mitt innlegg fra EUB 5/9. Nei, jeg gjentar ikke spørsmålet om hvor FrP finner rom for flere titalls nye stillinger. Jeg har registrert at FrP forventer at kraftige økninger i statlige overføringer skal dekke opp dette. Jeg stiller meg bare litt skeptisk til troverdigheten i dette utsagnet.

Da Eidsvoll kommunestyre behandlet budsjettet for 2019 hadde disse rekordstore overføringene fra den sittende regjering vart i fem år. Situasjonen var da slik at FrP fant det nødvendig å foreslå følgende kutt i budsjettet: kutt av frisklivssentralen, kreftkoordinator, aktivitør, lærlinger, sommerjobb for ungdom, pasientkoordinator, øke SFO-prisene kraftig, kutt i helsesykepleierressurs for psykisk syke ungdommer,styrer i barnehage m.m. Hvorfor skal vi nå tro på at overføringene skal kunne gi rom for flere titalls stillinger. Jeg inviteres til å være uenig i FrPs politikk. Den invitasjonen ønsker jeg å takke ja til i all overskuelig framtid.

I tidligere skriverier sier FrP at de skal redusere kommunens lånegjeld i neste periode. Jeg tillot meg da å stille følgende absurde spørsmål ”hvordan og hvilke konsekvenser vil det få for en allerede vedtatt handlingsplan?”. Joda, jeg har fått med meg svaret på dette også. Det skal man gjøre ved å selge unødvendig kommunal eiendomsmasse. I handlingsplanen er det beregnet at kommunens lånegjeld fra 2019 til 2022 vil stige fra 1,9 til 2,8 mrd. kroner. Det betyr at investeringer for 900 mill. er planlagt finansiert med låneopptak.

FrP skal redusere lånegjelda og kan derfor ikke låne disse millionene. Nei, de skalderimot finansieres med salg av eiendommer. Min ringe forstand forteller meg da at det må selges eiendommer for 900 millioner. 7/9 kommer også svaret på hvilke konsekvenser dette får for gjennomføringen av handlingsplanen. Jo, med FrPs opplegg skal det investeres mer enn det posisjonen (som Jacobsson kaller Arbeiderpartiet ) har vedtatt.

I mitt innlegg 5/9 skriver jeg også at det er bemerkelsesverdig hvordan høyresiden konsekvent kaller alle kommunestyrevedtak de ikke liker for Arbeiderpartiets. Nei, dette er ikke et forsøk på å distansere meg fra egen politikk. Nei, det skrives ikke av feighet. Det skrives av ærlighet og redelighet. Det er urimelig at Arbeiderpartiet alene skal få hele æren for at de borgerliges usosiale kuttforslag ble nedstemt. Denne æren er det på sin plass å dele med våre samarbeidspartnere.

.Jacobsson har flere ganger gjentatt at vi ikke kan få alt på en gang. Noe må vente. Flere har stilt det absurde spørsmålet om hva dette ”noe” er. Men ingen har fått svar. For egen del er jeg ikke lenger sikker på at jeg ønsker å få svaret. Derfor anses denne debatten, fra min side, som avsluttet her og nå.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.