Det har konkurranse som insektseter, og blir truet av dyr som rev og grevling. I store deler av Nannestad er vi heldige å ha pinnsvin, også flere beboere i Nannestad sentrum opplever å få besøk i hageflekkene sine på kveldstid.

ROBOTGRESSKLIPPER

Nå har dessverre pinnsvinene i Nannestad fått en ekstra trussel!

Jeg observerer nemlig at kommunens egen robotgressklipper går utenfor kommunehuset til alle døgnets tider. Robotgressklippere merker ikke forskjell på om et pinnsvin er i veien eller ikke og for pinnsvinene er dette et mareritt.

Når pinnsvinet møter fare krøller det seg sammen og trykker seg ned mot gresset for å gjemme seg. Robotgressklipperen reagerer ikke og moser de minste og skalperer resten av pinnsvinene. Kniven rammer som regel like over øynene og drar huden av med piggene.

Om ikke de dør der og da blir de fleste så skadet at de må avlives.

SKADER DYR

Det er ikke bare kommunen som har robotgressklipperen gående natten lang, men jeg håper Nannestad kommune kan ta sitt ansvar for naturmangfoldet og gå foran som et godt eksempel.

Jeg foreslår at alle innbyggere i Nannestad kjører robotgressklipper utelukkende mellom 12 og 15 og i stedet setter ut en skål med vann til pinnsvinene på ettermiddagen.

Vi er alle lovpålagt å hjelpe skadede dyr, men det beste må være om man kan forhindre skaden før den inntreffer.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.