Og spesielt til dere unge som ikke gidder å stemme;Det blir utrolig mye morsommere å følge med i det som skjer i kommunen, om man engasjerer seg.

Vi har nå hatt såkalt Rød/Grønt styre i Eidsvoll noen år. Mye bra er gjort, men mye er ugjort og mye kunne vært bedre. Dette ikke nødvendigvis bare på grunn av hvem som har vært i posisjon og hvem som har vært i opposisjon. Det som skjer og blir bestemt avgjøres av et samlet kommunestyre, hvor det ofte er både enighet og felles stemming over partigrensene. Lokalpolitikk handler i stor grad om samarbeid til beste for utviklingen i kommunen.

Eidsvoll Krf har foran dette valget bestemt seg for å gå til valg med grunnlag i en samarbeidserklæring hvor 5 «borgerlige» partier, dersom de får flertall sammen, vil danne en ny posisjon. Men det betyr ikke at det er det samme hvem av de 5 samarbeidspartiene du stemmer på. Vi er selvstendige partier som langt fra er enige om alt. De enkelte partiene vil i de saker som skal avgjøres, kjempe for sitt syn og sin politikk, og bidra til å dra utøvende politikk i »sin retning».

Eidsvoll Krf er familiens, barnas og de svakestes parti. Vi vil kjempe for skolene og barnehagene, tilstrekkelig antall lærere og voksenpersoner på alle skoler, og nok fagpersoner i barnehagene. Nå må vi få fortgang i bygging av de nye skolene vi trenger, samt videreutvikle de skolene som både er for dårlige bygningsmessig – og for små. Og det må være mulig å finne ut hvor behovet er størst, og prioritere deretter. Nye Vilberg skole som nå skal bli på Tynsåk er forsinket i flere år, delvis på grunn av intern uenighet og forsøk på omkamper. Hadde politikerne stått samlet om et alternativ, tidlig i planleggingen, ville man forlengst vært i gang med å bygge. Nå ser det ut til å gå både 1 og 2 år før man er i gang. Og innen da, skal det ikke forbause meg om man finner ut at man skal bygge et annet sted. Og sånn går tida. Slik kan man ikke ha det. Forøvrig vil Krf kjempe for et effektivt barnevern og styrking av helsesøstertjenesten. Vi vil også kjempe for en verdig eldreomsorg hvor vi mener det må gå an å utnytte private eldreinstitusjoner som supplement til det kommunale. Her vil kvaliteten på tjenesten være viktig, og vi syns det er naturlig at kommunens egne institusjoner bærer hovedansvaret. Vi går inn for å inngå forpliktende samarbeidsavtaler med kjente lokale private aktører for å ha forutsigbarhet og lavest mulig pris. Vi tror på samarbeid til beste for brukerne, og en viss grad av valgfrihet om det er mulig.

Eidsvoll Krf går inn for å unngå innføring av eiendomskatt i kommende periode. Dette er en skatt som rammer urettferdig, og som vil bli tung å bære for mange.

Eidsvoll Krf ønsker at Oslo lufthavn Gardermoen skal utrede muligheten for å drive effektivt videre uten å etablere en 3. rullebane. En ny rullebane vil innebære mer støy i store deler av Eidsvoll, og begrense muligheten for å utnytte store deler av kommunen til boligbygging.

Eidsvoll Krf går inn for fortsatt drift av Feiring skole da dette er et viktig grunnlag for fortsatt vekst og trivsel i en viktig del av kommunen.

Eidsvoll Krf vil bruke alt det vi har av forbindelser til å jobbe opp mot Fylkeskommunen, Bane Nord og Ruter for å kunne få kollektivtilbud til Minnesund/Langset..

Og mange andre saker som er viktig for Eidsvoll. Men da må Krf ha stemmer for å få inn John Granly i Kommunestyret, og også vår 2. kandidat Silje Camilla Myrhaug.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.