25. september frafalt Fylkesmannen i Oslo og Viken innsigelsene mot bygging på Ladderudsletta, som kommunestyret vedtok 9. april i år. Nå står kampen på nytt om hva slags bomiljø Råholt skal ha i framtiden.

Det er politisk enighet om å fortette rundt kollektivknutepunkt. Ladderudsletta ligger for langt unna både Eidsvoll Verk og Dal stasjon, 2,4 kilometer, og er dessuten et grøntareal og åpen grønn lunge i et område med mye bebyggelse langs Trondheimsvegen. Når saken nå skal behandles på nytt i Hovedutvalg for næring, plan og miljø, og med ny klagefrist satt til 24. oktober, må kommunens politikere og hovedutvalgsmedlemmer trekke pusten og tenke over hva bygging av 88 boenheter på Ladderud vil innebære.

Trondheimsvegen er allerede tungt belastet med trafikk. Om morgenen og på ettermiddagen står køen i begge retninger, og man må kjøre til nærmeste rundkjøring for å snu hvis man skal krysse veien for å komme utpå. 88 nye boliger med tilhørende parkeringsplasser vil forsterke dette problemet, og gjøre køproblemene større for både biler og de som ønsker å reise grønnere ved å ta bussen. Det er for langt å gå til stasjonen og upraktisk å sykle, på Eidsvoll Verk stasjon er sykkelparkeringene fulle.

Ladderudsletta er akebakke om vinteren og grønt friområde om våren og høsten. Omgivelsene våre kan ikke være bare asfalt, betong og eksos. Det kan heller ikke bygges en vegg av boliger og boligblokker på begge sider av Trondheimsvegen fra nedkjøringen til Dal og forbi Eidsvoll Verk. Mennesker skal leve og puste, ikke bare bo og sove. Vi trenger å høre fuglesang om våren og ha snøballkrig med barna våre om vinteren.

Et styrket MDG og Senterpartiet etter kommunevalget vil gjøre at jordvern kommer høyere på agendaen i kommunestyrets arbeid. Eidsvoll MDG oppfordrer også andre partier til å tenke seg om og følge de nasjonale retningslinjene for boligfortetting, som angir en kortere avstand til togstasjonene enn tilfellet er på Ladderud.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.