Vi nærmer oss sluttbehandling av planen.

Det er viktig å arbeide fram en god plan. Ikke bare for Sundets del, det vil være en fordel for hele bygda at god kunnskap kan «gjenbrukes» i våre andre tettsteder som også er under utvikling.

Det er mange faktorer som er viktig. Bevaring av Sundets egenart, høyde på hus, P-plasser, næring, handel og arbeidsplasser, hensyn til bevaringsverdige hus, osv. Men det er en faktor jeg synes har vært for lite debattert. Det er at utformingen av «byen vår» blir slik at det blir et godt sted å bo, både for nye og nåværende beboere. Et godt bomiljøs betydning for alle aldersklasser kan ikke vektlegges nok.

Formålet med Plan- og bygningsloven er nettopp å oppnå en arealdisponering som på en god måte ivaretar både utbyggers og offentliges interesser, samt hensyn til naboer slik at de beholder/kan få tilsvarende kvaliteter. Spesielt ved fortetting må det brukes mye omtanke for å få til en planløsning som ikke medfører uakseptable ulemper for eksisterende beboere.

Forutsetninger

Hvilke forutsetninger er så nødvendig for å gi et godt bomiljø?

For det første må leilighetene være så store at det er plass til aktiviteter og besøk. Viktig i så måte er at det er god spredning i leilighetsstørrelser (også nok til barnefamilier).

Leilighetene må ha godt med lys, luft, sol og utsikt/utsyn.

Det må være et mangfold av beboere og godt naboskap.

Videre må det være store nok grøntarealer, samt leke-, møte - og aktivitetsplasser.

Alle utbyggere må sette av noe areal til dette. I tillegg bør kommunen bidra for å sikre at de blir store nok, samt at det blir best mulig helhet, kvalitet og mangfold tilpasset alle aldersgrupper.

Sentralt her vil utforming og bruk av plassen ved Tømmerfløteren, Bankplassen, Eilert Sundts Plass og Sundtoppen være. Dette krever egentlig at kommunen, utbyggerne og lag/foreninger samarbeider om plan, finansiering og utbygging.

Planutkastet har vært ute på høring, uttalelser har kommet og siste planutkast utarbeides nå. Når planen så behandles i kommunestyret kommer politikernes viktigste jobb. Vi må foreta en helhetlig vurdering og «sjekke ut» at alle nødvendige forutsetninger er oppfylt slik at Sundet kan utvikle seg og være et godt sted å bo.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.