40 kvadratmeters leiligheter i billigst mulig utførelse og kvalitet, langt fra kollektivknutepunkt og sentrumsfunksjoner bidrar positivt i utbyggernes lommebøker, men for kommunen fører disse prosjektene til en uheldig demografisk utvikling samt utfordringer med vann- og avløpsnettet og annen infrastruktur. Dette medfører utgifter som innbyggerne de kommende årene vil måtte finansiere ved hjelp av økte kommunale avgifter.

Det er naturlig at det fortettes i Jessheim sentrum og i nærheten av Kløfta stasjon, men da må politikerne som styrer kreve at steder som Borgen, Nordkisa og Algarheim byr på mer familievennlige boliger med plass til fotballsparking og trampoliner i hagen.

Økende sosiale problemer, større utgifter i helse- og sosialtjenesten samt fallende skatteinntekter pr. innbygger viser at det er en direkte sammenheng mellom en til nå unnfallende boligpolitikk og befolkningsutviklingen. Særlig bekymringsfullt er det at barnevernstjenesten de siste årene har opplevd en stor økning i antall meldinger, tiltak og omsorgsovertakelser. Pr. 1. oktober 2017 hadde barnevernstjenesten i Ullensaker mottatt 184 bekymringer som omhandlet vold mot barn. 11 prosent av barna i kommunen vår bor nå i lavinntekstshusholdninger.

LES OGSÅ: 2017 kan bli et rekordår for boligbygging

Det vil alltid være et marked for billigst mulige boliger utenfor Oslo. Spørsmålet er om det er denne veksten Ullensaker er tjent ved å ta. Vi skal ta imot alle som flytter til Ullensaker på en god måte, men et mer differensiert utbyggingsmønster ville ha medført at tilflyttingen til kommunen hadde blitt jevnere spredt over det sosioøkonomiske spekteret.

Utbyggernes jobb er å maksimere profitten sin, og det vil alltid lønne seg å selge åtte trange leiligheter med begrenset uteareal fremfor to romslige eneboliger.

Derfor er boligpolitikken alt for viktig til å fortsette å overlate til disse. Ullensaker Arbeiderparti ønsker en mer kontrollert vekst som tar hensyn til infrastruktur, og samtidig bidrar til et større utvalg gode familieboliger med plass til både store og små.

Eyvind Jørgensen Schumacher er gruppeleder i Ullensaker Ap

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.