1. Plutselig fikk jeg en idé i tanken-

Kanskje skal jeg rane penger fra banken? Jeg som alltid har gått på den reneste sti. Tenk og skaffe meg penger med en helt ny vri – og penger finnes flust av i skranken.

2. Spontant jeg vandret i banken inn...

Nå skulle jeg utføre planen min. På veggen hang masse plakatinformanter. De lyste imot meg fra alle kanter. Med teksten: HER FINNES INGEN FORM FOR KONTANTER.

3. For nå har kunden ett titalls sort-

Som American Express og andre kort.

Nedbrutt og skuffet fra banken jeg slenger. Hva skal dem med banker som ikke har penger? For penger i omløp finnes ikke lenger...

4. I banken der finnes kun verdipapirer- og tall fra en konto som yngler og spirer. Av kroner og ører, er forrådet tynt... Tenk bankfilialer som ikke har mynt... Å safen de har, står den bare til pynt?

5. Gi sparegris-børser til barna er tull...

De vil ikke merke når børsa er full...

Ei krone den kunne de putte på-

Men nå får de ark med no’n siffere små og tall på ett papir de ei kan forstå.

6. For barna det må være skikkelig trist

Ingen risting på «grisen», gir gleden en brist. For mynter til børsa, det finnes ikke lenger -samfunnet er jo helt ribba for penger... ett kontoutdrag, neppe barna helt fenger...

7. Eksistensen til kontanter står nå i fare. Uten synlig bevis – hvem gidder og spare? Merkelig hvordan vårt samfunn har blitt. Men ran med pistoler og vold blir vi kvitt... For ingen kan rane en bank på kreditt!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.