Veksten i flytrafikken kan ikke forsette. Noen av de mest trafikkerte flyrutene i Europa er mellom de største byene i Norge. Her har vi en jobb å gjøre for å gjøre alternativene lettere tilgjenglig: Flere tog med lavere pris, kortere reisetid og bedre nattog-tilbud mellom Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger, Stockholm og København har stort potensial for redusere flytrafikken.

Samtidig må det holdes fullt trykk på å kutte utslipp i flytrafikken. Norge ligger langt framme på å stille krav til innblanding av biodiesel i flydrivstoff, og der toget ikke er et alternativ, i første omgang på kortbanenettet i Nordnorge vil elfly være et reelt alternativ om få får.

Men klimakrisen krever at vi legger gamle planer i skuffen og lager nye. Planlegginga av en ny tredje rullebane på Gardermoen er gårsdagens løsning og må stanses.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.