Vi opplever en tid hvor sosiale media florerer med skitkasting, trakassering og mobbing.

Det har pågått både blant den offentlige og menigmann så lenge at det fort kan oppfattet som «greit». Unge mennesker lar seg lede og tar etter stilen i rikt monn. Språkbruken har heller ikke hatt noen kultivert utvikling. Bannordene har blitt dagligdagse.

Det er altfor lett å sjikanere eller bedrive trakassering mot medmennesker. Slik oppførsel har dessverre ikke samme krav til begrunnelse som for de som fremsnakker personer eller kommer med positive omtaler.

Snart valgkamp

Med tanke på at det snart er valgkamper på gang foran årets kommunevalg hadde det vært en befrielse å slippe å lese eller å høre de ulike personangrepene. Spar oss for nedsettende personbeskrivelser og la saker med gamle personkonfliktsaker forbli i arkivet.

For oss velgere har slike ytringer ingen opplysende eller motiverende karakter. Slike vinklinger er kun til irritasjon og frustrasjon. Det er mye mer opplysende om politikerne klargjør sine politiske standpunkt, sier hva de ønsker å oppnå og gjerne hvilke andre partier de foretrekker å samarbeide med om de får styringa i kommunen.

Makta rår

Det er en kjensgjerning at det er makta som rår, og da kommer vi ikke utenom å ta et standpunkt før valget til høsten. Den dårligste løsningen er å bli sofavelger. Da gir vi en indirekte støtte til vinneren – uansett.

Så er det en oppfordring til lokalpolitikerne å ta sitt lokale ansvar og fortelle rikspolitikerne at de kan holde seg lang unna og bare delta lokalt når de blir invitert. Det gjelder så vel politiske møter, informasjonsstands som innlegg i avisene. La heller de lokale redaksjonene være en sterkere katalysator for lokalpolitikk og leserinnlegg fra engasjerte lesere.

Eksemplets makt

La dette årets valgkamp bli et eksempel på hvordan det går an å kommunisere til velgerne uten nedsettende ordbruk av sin politiske motstander, oppgulp av gammel konflikt og personlige angrep.

Eksemplets makt er sterkt og politikerne bør gå foran som et fyrtårn på hvordan kommunens ledende valgte ombudsmenn viser respekt og lar mobbing være fraværende.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.