Et budsjettforslag fra Fremskrittspartiet og Høyre fikk Kristelig Folkepartis støtte, slik at voteringen endte 7–6 i de borgerliges favør.

I den forbindelse tok jeg et raskt søk i arkivet vårt for å se hva som er skrevet om Feiring og skolenedleggelse, og mengden artikler og leserbrev er så overveldende at jeg raskt ga opp å få en oversikt. Jeg var klar over at det var mye, men ikke så mye. Det er publisert enorme mengder tekst om temaet.

Kombinasjonen av ordene «Feiring» og «skolenedleggelse» har også historisk sett trigget kraftige protester omtrent umiddelbart. Knapt er et utspill blitt lansert, før protestene har bølget fram. Men ikke denne gang. I dag, dagen etter formannskapsmøtet, er det helt stille. Så vidt jeg vet har vi ikke fått en telefon eller e-post om temaet. Nå har det i skrivende stund gått kun et halvt døgn etter politikernes vedtak, men det virker ikke på meg som om nok en diskusjon om temaet har ført til at hvilepulsen har økt merkbart på Mjøsas vestre bredd.

Og det er kanskje ikke så rart. For mye tyder på at politikerne nok en gang roper ulv. Trolig får ikke forslaget flertall i kommunestyret 12. desember. KrFs John Granly, som i formannskapet stemte for det borgerlige budsjettforslaget, ga klar beskjed på møtet om at noen skolenedleggelse blir det ikke.

I opptrappingen til tirsdagens møte har de borgerlige, og kanskje spesielt Høyre-ledelsen, frontet at eiendomsskatt skal unngås med økt fokus på effektivisering. Godt utgangspunkt det, og Eidsvoll kommune har – selv om kommunen driver effektivt i dag – helt sikkert et potensial for å hente ut mer. Samtidig bærer budsjettforslaget mest preg av kutt. En god del av dem helt sikkert nødvendige. Likevel må det være lov å be om litt større visjoner.

Kutt kan tvinge fram både nytenkning og effektivisering, men hvorfor må vi alltid begynne med kuttene?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.