I juni vedtok Stortinget å slå sammen fylkene Akershus, Østfold og Buskerud til den nye Region Viken. Vedtaket ble gjort med stemmene til Høyre, Frp, Venstre og KrF.

Å lage en region som strekker seg fra Halden til Hallingskarvet er meningsløst. En løser ingen av hovedstadsregionens utfordringer med en slik gigantregion.

Det verste med hele saken er at ingen av dem som stemte for dette håpløse vedtaket vil stå for det. Ingen fra Høyre, Frp, Venstre og KrF forsvarer vedtaket. Absolutt ingen. Og det er forståelig, for et slikt vedtak kan ikke forsvares.

Nå i valgkampen har vedtaket om Region Viken igjen blitt tatt opp i debatter og møter. Heller ikke her er det noen av dem som har stemt for gigantregionen som forsvarer det de har vært med på. I stedet fleiper de det hele bort og sier at dette må noen andre ta ansvar for.

Dette er alt for alvorlig til bare å fleipe bort. Det er alvorlig at ingen av dem som står bak vedtaket om sammenslåingen egentlig er for det. Å fatte viktige politiske vedtak på denne måten går rett og slett ikke an.

Det er bare én måte å få ordet opp i dette tullet på, og det er å få et nytt stortingsflertall. Stem nei til Region Viken – stem Arbeiderpartiet!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.