Du er en av initiativtakerne til oppropet «Fjern Rasismeparagrafen». Allerede her er jeg rykende uenig!

Nettopp nå med så mange hatkommentarer og rasismeytringer på nett og i media, trenger vi denne paragrafen! FN har hevdet at denne må innskjerpes, og regjeringen er i ferd med å lage en nasjonal handlingsplan mot hat og rasisme mot muslimer. Det er reelle skremselsytringer det er snakk om – og ikke straffelegging på bakgrunn av subjektiv følelse av krenkelse!

Jeg mener at mennesker som av en eller annen grunn hater folk fra en annen kultur, som Manshaus, kan bli trigget av hatprat og rasistiske ytringer til å begå grusomme handlinger. Det har vi mange eksempler på fra f.eks 2.verdenskrig hvor hatet fikk vokse og spres ubegrenset.

Paragrafen skal i tillegg gi utsatte minoriteter et vern slik at de kan delta i offentlig debatt uten å miste sin stemme pga hatefulle ytringer.

Du sier at politikerne ikke har noen rett til å innføre «antirasistiske soner». Ikke det? Hvorfor har da Nesodden, Kristiansund, Bergen, Verdal, Kvalsund, Alna bl.a. gjort nettopp det? Da skulle det vel ikke være noe hinder for at også Ullensaker kommune kunne innføre sonen? Det går ikke på demokratisk verdigrunnlag å avskaffe provokasjoner som medfører frykt og lidelse!

Du mener jeg kommer med sterke beskyldninger når jeg ramser opp det SIAN står som eksponent for! Er du virkelig uenig i det? Er det ikke nettopp «hat, frykt, splittelse og rasisme» som er hovedargumentene på deres agenda?

Inntil videre har de altså ytringsrett. Men skjerpelsen er inne med lov mot muslimhets. Hva den kan føre til overfor SIAN vet jeg ikke. Men jeg håper at våre nye politikere vil erklære kommunen for «antirasistisk sone» slik at vi for framtida slipper dem.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.