Ruud er provosert av at SIAN fikk avholde en demonstrasjon på Jessheim, for organisasjonen står for ”ondskap, hat, frykt, splittelse og rasisme”. Dette er sterke beskyldninger, men selvsagt noe SIANs aktivister må tåle i ytringsfrihetens navn. De må også finne seg i Ruuds anklage om at deres ytringer inspirerte Philip Manshaus til å angripe Al-Noor-moskeen.

Ruud utbryter: ”Erklær Ullensaker kommune for «antirasistisk sone», i likhet med f. eks. Alna bydel og andre! Da slipper man dette brune grums i vår kommune!” Problemet er at politikerne ikke har noen rett til å innføre slike ”antirasistiske soner” hvor ”rasister” fratas grunnlovsfestede rettigheter som ytrings- og forsamlingsfrihet. Hele denne tankegangen er i strid med vårt liberale demokratis verdigrunnlag. Det er i totalitære stater at makthaverne ”renser” det offentlige rom for uønskede meninger.

Ruud skriver videre: ”Men SIAN er tidligere dømt i tingretten i Kristiansand etter rasismeparagrafen. Hvordan de da kan få tillatelse av øverste myndighet her, er meg en gåte? De har da ingen ytringsrett etter en slik dom?” Nå kan riktignok ikke en organisasjon dømmes, slik Ruud åpenbart tror. Men hvilken dom over SIAN-medlemmer etter straffeloven § 185 (”rasismeparagrafen”) er det Ruud sikter til? Både leder og nestleder i SIAN er nå tiltalt for å ha brutt denne paragrafen. Hvis det ender med en fellende dom, vil det ikke ha noen innvirkning på SIAN-medlemmers senere ytrings- og demonstrasjonsfrihet. Og slik må det være. En person som har sonet en dom, skal ikke tildeles en tilleggsstraff på et senere tidspunkt.

Rettsstatens prinsipper gjelder for alle borgere - også SIANs medlemmer.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.