Sjøl om det er større og større motstand, ikke bare blant folk som blir direkte berørt og fra alle miljøorganisasjonene, men også fra politisk hold. Alle lokalpartilaga i Ullensaker har vel nå vedtak mot 3. rullebane?

Men siden det er Stortinget som skal fatte det endelige vedtaket om å sette spaden i jorda, og det ikke er flertall der for å stanse det «flyet» som Avinor allerede har satt ved starten av den rullebanen som forberedes, ser det ut til å være vanskelig å få lokalpolitiske organ til å tone flagg. Derfor ligger det nå an til at, i allefall Ullensaker, må vedta forlengelsen av sin kommuneplan med en 3. rullebane som et «lik i lasten».

Det er det motsatte av en demokratisk prosess å oppføre seg som at berørte kommunestyrer og Akershus fylkeskommune ikke skal kunne uttale seg før Stortinget har sagt sitt siste ord i saken.

Flere partier har prisverdig tatt opp saken på Stortinget og prøvd å få bremset den nåværende planprosessen, ved å kaste inn krav om en bredere konsept/konsekvens-utredning som grunnlag for beslutningen. Men flertallet på Stortinget følger fortsatt Avinor-planen.

Det burde da være opplagt at kommunepartiene i flyplasskommunen Ullensaker sørga for at deres motstand mot rullebanen kom til uttrykk i et kommunstyrevedtak. Også Felleslista SV/Rødt må beklage at vi ikke har bråka nok rundt dette.

På «oppvarmingsmøte» for valgkampen neste år, på Jessheim Bibliotek 26. september, stilte undertegnede et spørsmål fra salen om noen av partiene som satt i panelet ville fremme forslag om kommunestyrevedtak mot 3. rullebane. Da dette var på tampen av møtet, var det bare en som fikk svare, ordføreren. Om det var fordi spørsmålet ikke ble godt nok presisert eller ikke, så svarte han på noe helt annet. Ut i fra runden på denne saken på dette møtet, gikk det fram at tilbakeholdenheten mot å ta opp denne saken i kommunestyrene har å gjøre med lojalitet til moderpartiene, i alle fall i «rullebanepartiene» Høyre, FrP og Arbeiderpartiet(?).

Men hvilken forbrytelse mot partinormene, eller parlamentariske spilleregler, skulle det være å stå klart fram med synet til lokale medlemmer i en sak som denne?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.