Det er mange elementer som fortjener kritikk. La oss begynne med det groveste, nemlig at man prøvde å gjennomføre salget i hemmelighet, og at salget skulle avgjøres i et lukket formannskapsmøte. Ekstra kritikk deles ut for at man ønsket å stresse vedtaket igjennom før sommerferien. Vi kan forstå at budgiver, Gardermoen Tomteselskap, ønsket både hemmelighold og høy hastighet på budprosessen, men dette burde Eidsvoll kommune ha avvist.

Tomta, som er beskrevet som indrefileten i sørbygda, kan ikke selges i en prosess som kommunens innbyggere ikke har mulighet til å mene noe om. Da er åpenhet et minimumskrav.

Vi skal ikke hevde at vi er eksperter på å prissette tomter i pressområder, men 30 millioner kroner, som var budet fra Gardermoen Tomteselskap, virker lavt. Ikke minst med tanke på at eiendommer som er både fysisk mindre og som har en dårligere plassering i forhold til Eidsvoll Verk stasjon, er priset mye høyere.

Ut ifra det EUB kjenner til, skal det på det lukkede formannskapsmøtet i forrige uke, ha blitt hevdet at 50 av de største eiendomsaktørene i Norge har takket nei til å kjøpe. Hvis dette er riktig, er det kanskje naturlig å stille spørsmål om hvordan eiendommen er blitt presentert. Den største «trusselen» for en utbygger i dette området, slik vi ser det, må være at kommunedelplanen for Råholt ikke er ferdig utarbeidet. Men at det blir lov å bygge både tett og høyt, bør ikke overraske noen. En plan som sier noe annet, vil raskt få trøbbel hos Fylkesmannen.

Formannskapet valgte å utsette saken. Bra er det. Saken havner nå i kommunestyret og dermed blir dette også en mer åpen prosess. Selv om boligprisene en stund framover kanskje flater noe ut, er det lite som tyder på at Lundsjordet kommer til å bli mindre verdt med årene. Vi forstår rett og slett ikke hvorfor man har det så travelt i denne saken.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.